Politehnica va susține, sâmbătă, ultimul amical al iernii. Meciul se va disputa pe stadionul Știința, de la ora 14, iar adversar va fi FK Zemun, din eșalonul secund al Serbiei.

Va fi al doilea joc internațional, din acest an, pentru elevii lui Tavi Benga. În precedentul, Poli a întâlnit tot o echipă sârbească.

FK Zemun își are sediul în cartierul Zemun din nord-vestul Belgradului, dincolo de Dunăre. Clubul a fost înființat în 1946, are culorile verde-albastru și a evoluat în prima ligă din Iugoslavia, unde a debutat în 1982, cu denumirea de Galenika Zemun. Între 1990-2007 a jucat doar în prima divizie din Republica Federală Iugoslavia și apoi din Serbia. Cel mai bun loc ocupat a fost 4, în 1993. În 2008 a fost finalistă a Cupei Serbiei, deși juca în divizia secundă. Ultima dată a participat în eșalonul de elită anul trecut, când a terminat pe ultimul loc, 16, iar acum se află pe locul 13 din 16 echipe în liga a II-a.

Înaintea partidei de sâmbătă, de la ora 13 va avea loc prezentarea lotului Politehnicii pentru sezonul de primăvară.

În clasamentul Ligii a II-a, Poli este pe locul 6, cu 31 de puncte. Campionatul se va relua în acest week-end, dar timișorenii vor avea etapă liberă, deoarece Daco-Getica București s-a retras din competiție.

Sursă foto: FK Zemum