Politehnica Timişoara a disputat azi pe „Ştiinţa” primul amical al verii. Adversarul a fost Obilici Sânmartinu Sârbesc, formaţie nou promovată în Liga 5, la care evoluează o serie de foşti alb-violeţi. Jocul, împărţit în trei reprize, s-a încheiat cu scorul de 16-0 pentru echipa noastră. Dar rezultatul a contat mai puţin, obiectivul principal al staff-ului fiind acela de a urmări cât mai mulţi jucători tineri.

Primele două reprize au fost mai lungi iar însumat partida a avut circa 90 de minute de joc. Oaspeţii s-au prezentat cu nume precum Titi Varga şi Tiberiu Popoviciu, jucători care au contribuit şi la renaşterea Politehnicii în urmă cu aproape un deceniu.

Prima repriză s-a încheiat 4-0 după golurile marcate de Daniel Benzar (min. 17), Nicolae Sofran (19), Daniel Olariu (26) şi Cosmin Bîrnoi (29). Răzvan Milea şi Silviu Pană, primii jucători transferaţi în această perioadă, au evoluat cu această ocazie în premieră pentru Politehnica.

În repriza secundă scorul a luat proporţii după reuşitele lui Alex Gașpar (min. 4, 6), Danciu (7), Kuhn (9, 14), Bakoș (25) şi Rogosic (27, 29). Cel din urmă a mai avut un gol anulat iar poate cele mai frumoase execuţii au fost cele ale lui Gaşpar şi Bakoş.

În fine, în a treia parte echipa folosită a fost formată în mare parte din jucători din Academia Politehnica. Atacantul Raul Ţurcaş (min. 2, 7, 11, 16) a înscris toate golurile ultimei părţi.

Alin Ignea, Adrian Zaluschi şi Stefan Vukoje au fost menajaţi din motive medicale şi s-au pregătit azi separat.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone):

Murariu – Sofran, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Benzar, Milea, Pană, Bîrnoi, D. Olariu (Repriza I)

Isvoranu – Amariei, I. Teodorescu, Bîrlovean, Pamfile, Bakoș, Gașpar, Danciu, Kuhn, Rogosic, Grancea (R II)

Cuzmanovici (Urdeş) – Butar, N. Popovici, M. Mircea, Oanea, Spulber, Boariu, Pureca, P. Paleacu, Erceanu, R. Țurcaș (R III)

Obilici Sânmartinu Sârbesc (antrenor Bogdan Todoran):

Fl. Muntean – Radovancovici, Al. Rus, Maranescu, Hâș, Blenche, Popoviciu, Titi Varga, Gyorfi, R. Anghel, Tatarić. Au mai intrat: Teglas – Romaneț, Ielchici, Ciobotariu, Lucas şi Dobrovolski.

„A fost un antrenament pentru a vedea puţin şi copiii din academie, să vedem toţi jucătorii care s-au antrenat în aceste zile cu echipa. Un test util, pentru că mi-am făcut aşa, în mare, o idee şi a fost important şi pentru jucătorii tineri, pentru jucătorii din academia noastră, să simtă puţin atmosfera de la echipa mare. Iar de luni să începem o nouă săptămână cu două meciuri amicale”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Întrebat despre noii jucători, Silviu Pană şi Răzvan Milea, care au semnat recent cu echipa noastră, respectiv Ionuţ Teodorescu (Unirea Bascov, n. 2001), care a evoluat în repriza a doua în defensivă, Andone a răspuns: „Sunt jucători pe care-i cunosc, pe care i-am văzut şi în sezonul trecut la meciuri. Cu Silviu Pană am şi lucrat şi sunt jucători care o să ne aducă probabil un plus de calitate, de valoare echipe, jucători care o să ajute Poli şi echipa să ajungă unde ne dorim cu toţii”.

„Mă ocup de echipă de aproape un an de zile. Am luat-o de la zero, n-am ştiut pe nimeni, încet încet i-am pus pe băieţi în teren. Azi mulţi au fost plecaţi în vacanţă. Am încercat să improvizez. Una peste alta a fost o mişcare bună. Noi obiectivul ni l-am atins, promovarea în Liga 5. Şi aici vrem să ne menţinem cât putem şi încet încet să ne batem şi pentru Liga 4. Chiar cu Titi Varga am vorbit, a spus că vrea să rămână, a spus că de la noi pune ghetele-n cui. De la noi vrea să se retragă, şi el, şi „Bero” (n. Tiberiu Popoviciu) şi Flavius Muntean, mai e şi Adi Ilie, care a jucat la Poli şi a lipsit azi”, a spus Bogdan Todoran, antrenorul lui Obilici.