Astăzi, pe arena „Ştiinţa”, alb-violeţii au disputat un nou amical, cu trei zile înaintea importantei partide de campionat cu Metaloglobus. Antrenorul Dan Alexa a apelat, în compania celor de la Şoimii Lipova, la jucători folosiţi mai puţin în primele partide oficiale din 2021, cât şi la tineri din propria pepinieră. Politehnica s-a impus cu 2-0 (1-0) prin golurile lui Dorin Codrea şi Doru Andrei.

Lotul nostru a fost azi împărţit în două, prima grupă, formată din jucători care s-au regăsit mai mult în primul 11, efectuând un antrenament dimineaţa. Restul componenţilor, precum şi tineri din propria pepinieră, dintre care unii sunt împrumutaţi în Liga 3 la Fortuna Becicherecu Mic, au fost văzuţi la treabă contra Lipovei (locul 2 în Seria 8 a Ligii 3).

Alb-violeţii au dominat prima parte a întâlnirii. În minutul 13 Axente a trimis în bară din unghi iar Manea a încercat un lob din lateral nouă minute mai târziu, dar nu a găsit cadrul porţii. Oaspeţii au avut o şansă notabilă prin Paulevici, dar Păduraru l-a blocat pe atacantul timişorean al oaspeţilor. După o ocazie foarte mare ratată de Manea (39), în minutul 45+1, la ultima fază a reprizei, centrarea acestuia dintr-o lovitură liberă a fost fructificată de D. Codrea, care a înscris cu capul din câţiva metri.

Partea secundă a fost începută mai bine de oaspeţi, dar tot Politehnica a marcat. De această dată prin tânărul Doru Andrei (67), care a înscris cu un şut pe jos dintr-o lovitură liberă laterală, fază fixă obţinută tot de el după o pătrundere aproape pe linia de fund a terenului. Pe final, chiar dacă în echipa noastră au apărut mai mulţi juniori născuţi în 2003 şi 2004, putea fi şi 3-0. Dar Codrea (75), razant cu vinclul din lovitură liberă, şi Gaşpar (84) nu au mai găsit plasa.

Duminică, alb-violeţii înfruntă Metaloglobus Bucureşti în etapa a XVIII-a a Ligii 2, meci programat de la ora 13.00 (televizat) pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Jurj, Bocșan, Codrea, Pamfile – Ignea, Coadă – D. Radu, R. Rus, Manea – Axente. Au mai intrat: Stemate, Periat (ambii împrumutaţi la Fortuna), Bîrlovean, Moţiu, Radunovic, Gaşpar şi D. Andrei. Antrenor: Dan Alexa.

Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, V. Filimon – Gherasim, Salhi, Prună, Trip – Trabalka, D. Ciubăncan. Au mai intrat: Buta – Hațegan, Bercu, Stoin, Simedru, D. Pop, A. Gavrilă, Michel, Paulevici şi Ardelean. Antrenor: Flavius Sabău.

„Am spus-o şi după jocul cu Dumbrăviţa, căutăm să luăm jocuri pentru jucătorii care au evoluat mai puţin. Pentru mine e foarte important ca şi ei să aibă minute, să aibă ritm de joc. E important să aibă acest ritm de joc pentru momentul în care se apelează la ei…”, a spus la final Dan Alexa despre utilitatea testului de azi.

Foto: Leczki Jozsi