Politehnica Timişoara are parte mâine de un nou derby, de această dată însă va fi unul pe plan local, cu Ripensia UVT. Jocul se va disputa pe arena „Ştiinţa”, fără spectatori, şi contează pentru etapa a V-a a Ligii 2.

„E un derby local, cu concitadinii noştri, cei de la Ripensia. Chiar dacă începuturile celor două echipe au fost diferite, ca rezultate, număr de puncte, consider că mâine va fi un meci echilibrat şi nu o spun doar ca să mă aflu în treabă. Cei de la Ripensia vor fi cu siguranţă motivaţi, poate mai mult ca în alte meciuri. Din punctul meu de vedere va fi un meci foarte echilibrat. Le-am transmis asta şi jucătorilor noştri toată săptămâna. Şi ei sunt conştienţi, trebuie să tratăm meciul cu foarte mare atenţie. Tot timpul în derby-urile locale rezultatele sunt imprevizibile”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii, înainte de acest duel timişorean.

Ripensia a înregistrat două eşecuri şi a obţinut o victorie în acest început de campionat, având un meci în minus faţă de formaţia noastră. „Nu au făcut meciuri foarte rele, în multe momente au controlat jocul, atât cu Craiova, cât şi cu Petrolul. Au câştigat apoi cu Bacău, o echipă care chiar dacă nu are niciun punct, e o echipă pe care chiar am urmărit-o pentru că de fiecare dată cu echipa cu care joacă Bacăul urmează să jucăm şi noi. Astfel am văzut aproape toate meciurile lor. Nu e uşor să câştigi cu ei, înseamnă că Ripensia e pe un drum bun. Noi vrem să câştigăm, cu siguranţă vom da totul pe teren, ne dorim foarte mult victoria şi sper ca prin mijloacele noastre să ne şi îndeplinim acest obiectiv”, a mai spus Tavi Benga.

„Nu mă aştept la un meci închis. Cred că nici cei de la Ripensia, nici noi, nu avem nimic de pierdut. Nu cred că va fi vreo echipă care nu vrea să-şi dorească mâine victoria. Se joacă fără spectatori, deci nu e niciun avantaj, nici pentru Poli, nici pentru Ripensia. Era un avantaj mai mare pentru noi dacă se juca cu suporteri. Era o presiune mai mare pe ei. Pentru Ripensia e un joc acasă, ca şi pentru noi şi se vor echilibra forţele în teren. Antrenorul lor cu siguranţă ne-a urmărit, pentru că-l cunosc foarte bine. Este un prieten de-al meu şi cu siguranţă va fi mult mai motivat faţă de celelalte meciuri, îşi va dori să câştige acest joc. Precedenta sa echipă a fost Politehnica, cu siguranţă a pregătit foarte bine jocul”, a adăugat tehnicianul Politehnicii.

Alb-violeţii nu vor putea miza sigur în meciul de mâine pe Jurj şi Vidrăsan, ambii accidentaţi. De asemenea, Plazonja şi Popovici au acuzat mici probleme de ordin medical. „Vom vedea, sper ca până la meciul de mâine să-i recuperăm pe Popovici şi Plazonja. În rest toţi jucătorii sunt apţi, inclusiv Ignea, care s-a antrenat toată săptămâna. Doar la cei doi avem mici semne de întrebare. Vidrăsan se va opera zilele următoare, sperăm să revină cât mai repede”, a concluzionat Benga.

Dorin Codrea: „Nu avem altă variantă decât victoria!”

Mijlocaşul Dorin Codrea (23 ani) a fost integralist în acest start de sezon la Politehnica. Jucător localnic, acesta a făcut parte din lotul alb-violet şi la unul dintre primele dueluri oficiale cu Ripensia, o victorie cu 2-1 în Liga a IV-a (august 2014). „Ne aşteaptă un derby local, în care nu se va ţine cont de poziţia în clasament sau de forma actuală, nu avem altă variantă decât victoria. Sunt sigur că dacă vom munci ca la celelalte meciuri, o vom obţine. Am câţiva prieteni şi foşti colegi la Ripensia, care vor să dea totul mâine şi să obţină cele trei puncte, însă le va fi greu”, a spus Dorin Codrea.

Partida Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara se dispută mâine, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 11.00, pe arena „Ştiinţa”, în runda a V-a a Ligii 2. Accesul spectatorilor nu e permis. Jocul poate fi urmărit în format live video pe pagina oficială de YouTube a clubului nostru.