Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va încheia sezonul 2017/2018 cu un meci special. Mâine seară, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu” va avea loc derbiul local cu Ripensia, un meci care îi motivează suplimentar pe „Băieții în Ghete”. Antrenorul Antonio Foale s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi la antrenamentele din această săptămână și îi simte montați și motivați pentru o victorie în derbiul local cu roș-galbenii.

„Va fi un joc diferit față de celelalte, tocmai prin prisma faptului că e un derbi local. Ripensia va veni cu siguranță să joace fotbal pe «Dan Păltinișanu», au scăpat și ei de problemele lor. Ei formează o echipă bună, cu jucători de calitate, care vor fi impulsionați și de faptul că jucăm pe cel mai mare stadion din oraș. Dar, până la urmă, totul depinde de noi, mai ales că jucăm pe teren propriu. Băieții s-au pregătit bine în această săptămână, i-am simțit conectați la importanța acestui joc. Mă bucur că suntem într-un efectiv mai numeros decât la celelalte jocuri. Dar ce mă bucură cel mai mult e că avem liniște și că băieții sunt încrezători”, a declarat Antonio Foale.

Tehnicianul polist spune că un derbi local motivează suplimentar ambele combatante, chiar dacă atât Politehnica, cât și Ripensia nu mai au presiunea obiectivului pe acest final de sezon.

„E normal ca un derbi local să motiveze în plus ambele echipe. Sunt echipe din același oraș, care se cunosc bine între ele. Noi suntem mai motivați, deoarece jucăm în fața propriilor suporteri. Cu siguranță, cu fanii în spate, putem să câștigăm. Cu toții suntem concentrați și vrem să lăsăm o ultimă impresie foarte bună”, a mai spus Foale.

Chiar dacă Raul Krausz, absent în meciul de săptămâna trecută, cu Luceafărul, e din nou apt de joc, vor fi absențe și în meciul de mâine, cu Ripensia. E vorba despre Ioan Mera, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, alături de mai vechii accidentați Cornel Predescu, Alin Ignea și Florin Lazea.

Antonio Foale a fost părtaș la toate meciurile dintre Politehnica și Ripensia din acest deceniu. „Principalul” polist spune că amintirea cea mai frumoasă e victoria cu 6-2, din martie 2015, din ultimul derbi disputat pe „Marele Oval”.

„Aș putea spune că am la suflet în primul rând meciul din tur, din Ciarda Roșie, mai ales că a fost ultima noastră întâlnire cu Ripensia. Dar un loc aparte îl ocupă, bineînțeles, acea victorie cu 6-2, din Liga a IV-a. Mai ales că a fost un număr mare de suporteri atunci, aproximativ 6.000. Sperăm ca și mâine să fie la fel. Contează mult un asemenea sprijin din tribune. Cum am mai spus, nu există fotbal fără suporteri!”, a subliniat Foale.