Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara primește, în Vinerea Mare, vizita uneia dintre formațiile incomode ale Ligii a II-a, CS Afumați. Antrenorul Antonio Foale spune că, în ciuda realizărilor din acest sezon ale adversarilor, contează tot modul în care se vor mobiliza elevii săi.

„Vineri urmează încă o bătălie pentru noi. Va fi un meci care astăzi pare greu, cu echipa de pe locul 4, care a reușit să marcheze destul de multe goluri și care, în același timp, a încasat destul de puține. Afumați e și una dintre echipele care încă speră la accederea în Liga I. Dar important rămâne ceea ce vom face noi. Jucăm acasă, iar cu sprijinul suporterilor nu ne va sta nimeni în cale”, a declarat Foale.

Tehnicianul polist a explicat și fluctuația de săptămâna trecută a echipei, de la un 5-0 cu Metaloglobus, la un 1-2 cu CS Balotești.

„Știm foarte bine că după un meci cu cinci goluri marcate în deplasare, mai ales dacă următorul joc vine după doar câteva zile, e destul de greu să cobori cu picioarele pe pământ. Se pare că n-am reușit să îi țin în priză pe jucători în cele câteva zile pe care le-am avut între cele două partide. Euforia a persistat… Dar chiar și așa, și cu Balotești am avut o prestație bună, însă am fost puțin lipsiți de șansă”, a mai spus Foale.

Alb-violeții au două absențe pentru meciul cu ilfovenii, după cum a precizat antrenorul principal: „Plămadă va efectua, probabil, primul antrenament cu grupul astăzi, după ce preț de câteva zile s-a antrenat individual. Îl avem absent cert pe Ioan Mera, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene”.

Antonio Foale a vorbit despre forma pe care o traversează Deian Sorescu, șeptarul polist având șase goluri marcate doar în sezonul de primăvară, mai multe decât oricare alt jucător din Liga a II-a.

„E un jucător cu destul de mult talent. La ora actuală, joacă pe postul potrivit pentru calitățile pe care le are. Se simte bine, dă randamentul cel mai bun. Sorescu e un jucător puternic, cu o tehnică bună, care trebuie să aibă mereu jocul în față, lovește bine cu ambele picioare, deci poate juca pe ambele flancuri”, a mai spus Foale.

Pe de altă parte, tehnicianul polist s-a referit și la conul de umbră în care se află un alt jucător din compartimentul ofensiv, Olivier Lusamba.

„Lusamba e, după firea lui, ceva mai retras. Poate că acest lucru e accentuat și de faptul că e singurul stranier. El a fost afectat foarte mult de plecarea vechiului staff și nu a reușit să meargă mai departe. E ajutat și de colegi, și de noi, antrenorii. Dar e mai greu, pentru că e o fire mai introvertită. Dar poate să explodeze, are nevoie mare de un gol. Susținere are, vă spun sincer, din partea tuturor. El nu a reușit să se integreze, poate că nu s-a obișnuit nici cu stilul de joc. A trecut o perioadă destul de lungă, e adevărat…”, a mai spus Foale.

Partida Politehnica Timișoara – CS Afumați va avea loc vineri, de la ora 15:00, pe stadionul „Știința” și nu va fi televizată.