Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

A mai rămas o zi până la cel mai aşteptat meci de ligă secundă din această primăvară, cel puţin în zona de vest a ţării. Mâine, de la ora 17:00, pe stadionul „Otto Greffner” din Şiria, se vor duela UTA şi Politehnica Timişoara, într-un meci în care, aparent, doar gazdele au o miză precisă, îndepărtarea de zona periculoasă a clasamentului. Cu toate acestea, tradiţia ne-a demonstrat că poziţiile din clasament nu au nicio relevanţă la ora înfruntării directe, în care orgoliile şi ambiţia depăşesc dimensiunea oricărui obiectiv.

Antrenorul Politehnicii, Antonio Foale, s-a referit, mai întâi, la locul de desfăşurare al partidei. Pentru prima oară în istorie, o ediţie a derby-ului nu se joacă nici în Arad, nici în Timişoara, ci la Şiria, acolo unde UTA îşi desfăşoară, de la începutul anului trecut, partidele de pe teren propriu. „Nu sună foarte bine, e adevărat, dar nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne adaptăm condiţiilor care ni se oferă şi să ne impunem jocul pe orice teren”, a declarat Foale.

Despre meciul în sine, tehnicianul polist e convins că va fi unul dificil, ambele grupări fiind motivate suplimentar într-un astfel de duel. „Va fi, cu siguranţă, un meci greu. Lotul actual al UTA-ei e compus, în majoritate, din jucători tineri, care sunt dornici să demonstreze, să se impună. E o echipă de tradiţie, aşa cum suntem şi noi, iar aceste jocuri sunt întotdeauna mai speciale. Băieţii noştri s-au pregătit însă foarte bine, astfel că suntem foarte încrezători şi ne dorim să obţinem marţi toate cele trei puncte. Nu ştiu dacă domnul Ionuţ Popa ne poate surprinde cu altceva decât cu experienţa lui”, a mai spus Foale.

Unul dintre jucătorii cei mai interesanţi ai momentului la UTA e Darius Buia, nimeni altul decât fiul fostului decar al lui Poli, Romică Buia. „E un jucător în formă bună, care marchează des în ultima perioadă. Cu siguranţă ne vom lua măsuri, însă nu doar la el, ci la toţi jucătorii echipei adverse, atât pe faza de atac, cât şi pe cea de apărare”, a declarat Foale, despre fotbalistul în vârstă de 24 de ani.

Dacă Politehnica nu a avut meci oficial în weekend-ul trecut, câştigând la „masa verde” meciul pe care ar fi trebuit să îl dispute cu retrasa Olimpia Satu Mare, arădenii au evoluat la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, unde au remizat, scor 1-1. Cu toate acestea, Antonio Foale consideră că UTA ar putea fi avantajată de faptul că a jucat la final de săptămână. „Ar putea fi chiar în favoarea lor, pentru că au gestionat altfel ciclul de pregătire şi au rămas în ritm”, a spus antrenorul Politehnicii.

Partida UTA – Politehnica Timişoara va avea loc mâine, de la ora 17:00, la Şiria, şi va fi televizată de Digi Sport.