Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara se pregătește de prima deplasare lungă a stagiunii, cea de la Bacău. Sâmbătă, de la ora 11.00, alb-violeții vor evolua în vecinătatea Aeroportului Internațional „George Enescu”, în fief-ul nou-promovatei Aerostar. Antrenorul secund Antonio Foale, prezent la conferința de presă săptămânală a clubului, s-a declarat încrezător în elevii săi.

„Așteptăm cu nerăbdare jocul de la Bacău. Îi simt pe băieți extrem de dornici și, vă spun cu toată încrederea, că vom lega două victorii! Partida cu «U» Cluj a fost una bună spre foarte bună, băieții sunt montați, au dat dovadă de profesionalism, de valoare, și mergem la Aerostar să ne întoarcem cu toate cele trei puncte”, a declarat Foale.

Staff-ul tehnic a studiat cu atenție stilul de joc al grupării pregătite de Cristi Popovici. „Din cele două jocuri pe care le-am văzut, au un joc bazat pe zona centrală. Insistă pe mingi lungi și pe mingea a doua, din ce am văzut nici terenul nu se prezintă în condiții foarte bune și pare un pic mai redus ca dimensiuni. Probabil de aici și această tactică a lor”, a mai spus Foale.

Alb-violeții vin cu un plus de moral, după succesul de duminica trecută, cu „U” Cluj. „Nea Toni” spune însă că această victorie nu a afectat seriozitatea cu care băieții se prezintă la antrenamente.

„Am lucrat bine cu băieții și înainte de meciul cu «U» Cluj. Nu au lăsat-o mai moale nici după acces succes, pentru că sunt conștienți că e un campionat lung. Băieții răspund foarte bine la comenzi. Într-adevăr, îi simțim mai încrezători, ceea ce e foarte bine. O ducem până la capăt, sunt sigur că băieții vor da totul la Bacău. Vom lega două victorii, după care ne urcăm pe val și nimeni nu ne va mai putea da jos!”, a mai spus Antonio Foale.

Alb-violeții au un singur jucător indisponibil din punct de vedere medical înaintea acestei întâlniri: „Poparadu rămâne singurul indisponibil. Reintră în lot și Bedea, care și-a ispășit suspendarea de șase etape. Vom vedea dacă va și fi inclus în lot”.

Delegația Politehnicii a pornit spre Bacău imediat după antrenamentul de dimineață, desfășurat pe „Știința”. Prima oprire va fi la Tărlungeni, unde va fi programat și un antrenament mâine, în prima parte a zilei. După masa de prânz, echipa își va continua drumul spre Bacău.