Un proiect despre care s-a vorbit în ultimii ani a prins contur. Este vorba de construcția unei tribune ultramoderne (1.600 de locuri) la stadionul Știința, în locul celor trei rânduri de scaune aflate pe latura dinspre Facultatea de Construcții.

Au început efectiv lucrările. Valoarea totală a investiţiei e în jur de 10 mil. euro, beneficiarul este Universitatea Politehnica Timișoara, iar finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei. Termenul de finalizare este de 36 de luni.

Noua tribună va cuprinde locuri de parcare, vestiare, sală de conferinţe, cabinet medical, cafenea, grupuri sanitare, spații tehnice etc., iar pe acoperiş vor fi două terenuri de minifotbal!

Dacă în privința celor două noi stadioane (cel mare, de pe amplasamentul actualului ”Dan Păltinișanu”, și cel din Calea Buziașului) nimeni nu știe când vor începe lucrările, iată că, în sfârșit, se întâmplă lucruri concrete!

Stadionul Știința s-a inaugurat încă din 22 aprilie 1928, când s-a amenajat, prin munca voluntară a studenților, terenul de fotbal din curtea Facultății de Mecanică, arenă numită pe atunci Politehnica.Terenul a fost reinaugurat, ca stadion, la 7 noiembrie 1948, având o capacitate de 3.000 de locuri. A purtat denumirile de Politehnica, CSU, Știința 23 August, iar apoi 23 August (nume sub care va rămâne consacrat). După Al Doilea Război Mondial, acolo au făcut performanțe echipele de fotbal, handbal în 11 și rugby ale Politehnicii.

În 1963 se inaugurează marele stadion al orașului, numit 1 Mai (actualul Dan Păltinișanu), iar echipa de fotbal se mută acolo. Stadionul 23 August revine la statutul de teren, pe care se desfășoară doar activități sportive studențești.

Ulterior își schimbă denumirea în Știința, redevine stadion și au loc din nou meciuri de fotbal începând cu anul 1995, odată cu înființarea lui AS Politehnica.

După ultimele renovări, cele din 2008 și 2012, stadionul Știința avea 2.600 de locuri (1.000 de locuri pe scaune) și era omologat pentru Liga a II-a de fotbal. Dimensiunile terenului sunt 105 x 68 m, iar gazonul este natural. Stadionul are nocturnă (omologabilă doar pentru eșaloane inferioare), pistă de atletism și tabelă electronică.

Din vara anului trecut, Politehnica Timișoara s-a mutat cu terenul propriu pe stadionul Electrica, stadionul Știința rămânând pentru echipele de juniori mari, precum și pentru echipa de fotbal feminin a clubului.

sursa foto: Druckeria