Golul căpitanului Mera nu a fost suficient pentru ca Politehnica să o învingă pe Pandurii (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Politehnica a remizat astăzi, pe „Știința”, în fața penultimei clasate, Pandurii Târgu Jiu, la capătul unui meci anost, în care gruparea alb-violetă s-a lăsat pe alocuri dominată de un adversar aflat cu cuțitul la os.

După un start de meci controlat de oaspeți, care au pus presiune pe careul polist, însă fără oportunități importante, Politehnica a deschis scorul în minutul 10, la prima acțiune importantă de atac. Alin Ignea a centrat înalt, dintr-o lovitură liberă din lateral stânga, pentru Ioan Mera, care a reluat cu capul de la limita careului mic și l-a învins pe Moga. Timișorenii au avut o perioadă bună imediat după marcarea golului, au rămas în jumătatea adversă, iar pressingul ar fi putut da roade și pe tabelă în minutul 16, atunci când Giuricici a recuperat balonul de la Vasilescu și a scăpat spre poartă, dar Moga a ieșit la întâmpinare și a degajat în aut. În minutul 37, Sorescu a demonstrat de ce reprezintă o țintă pentru formațiile din prima ligă și i-a întors elegant pe Celea și Turda și a tras din unghi, puternic, însă pe direcția lui Moga. După o situație importantă și pentru oaspeți, prin Lemac, care a încercat fără succes un lob peste Dur-Bozoancă în minutul 40, finalul de repriză i-a găsit tot pe timișoreni în ofensivă, însă Ignea nu a cadrat, cu capul, din centrul careului, după o minge trimisă de pe stânga de Taub.

În mitanul secund, gorjenii au controlat jocul, forțând egalarea, iar în minutul 48, nou-intratul Pîrvulescu a reluat cu capul, din apropiere, însă Dur-Bozoancă a reușit să respingă de sub transversală. Pandurii a continuat să-i maseze pe alb-violeți în propria jumătate, însă amfitrionii au încercat la rândul lor să-și securizeze cele trei puncte, însă doar prin șuturi de la distanță, cum au fost cele ale lui Taub (50) și Krausz (66), departe de țintă.

Pandurii a restabilit egalitatea dintr-o fază fixă, în minutul 76: Cenaj a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Brînzan a reluat cu capul, de la limita careului de șase metri, sub transversală, fără speranțe pentru Dur-Bozoancă. Unica replică mai consistentă a timișorenilor până la final a venit în minutul 80, atunci când Lazea l-a lansat în adâncime pe Sorescu, acesta a preluat pe piept, dar a intrat în unghi, iar reluarea sa a fost reținută de Moga. Ultima ocazie uriașă a meciului le-a aparținut însă gorjenilor, care ar fi putut da lovitura pe Bega în minutul 85, atunci când Șut a scăpat singur spre poartă, dar a trimis, din lateral dreapta, milimetric pe lângă stâlpul de la colțul lung.

Politehnica Timișoara (antrenor Antonio Foale): Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru (90+1, V. Nicolae), Taub (71, Ghinescu) – Krausz, Lazea – Giuricici (85, Schieb), Ignea, Sorescu – Plămadă
Pandurii Târgu Jiu (antrenor Adrian Bogoi): Moga – Celea, Turda, Cr. Munteanu (cpt.), Vasilescu – Cenaj, Brînzan (87, Vodă) – Maxim, Lemac (46, Pîrvulescu), Șut (90+2, Măicăneanu) – Ionică.