Foto: Emanuel Titus Ilieși /Mediafax Foto

Politehnica Timișoara întâlnește, în etapa a 15-a a ligii secunde, una dintre nou-promovate, Știința Miroslava. Partida consfințește revenirea pe arena „Știința”, după o lună și jumătate în care meciurile de pe teren propriu ale alb-violeților s-au desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Întâlnirea cu gruparea din Moldova e considerată una dificilă de către jucătorii echipei, care așteaptă însă susținerea suporterilor (și) la acest joc.

„O să avem un meci foarte greu cu Ştiinţa Miroslava. E o echipă incomodă, cu un antrenor care are experienţa primei divizii (n.r. Adrian Kereszy). Cu siguranţă, vor veni la Timişoara să îşi vândă scump pielea. Sper să dăm tot ce avem mai bun din noi şi să luăm cele trei puncte”, a declarat mijlocașul alb-violeților, Ionuț Plămadă.

Fotbalistul sosit în vară de la actuala prim-divizionară Sepsi Sfântu Gheorghe consideră că revenirea pe „Știința” poate fi de bun augur, deoarece suporterii sunt mai aproape de echipă.

„Cred că pe «Ştiinţa» îi simţim mai aproape pe suporteri, pentru că şi tribunele sunt mult mai aproape. Îi vom simţi alături de noi, vor fi cu siguranţă mult mai gălăgioşi. În schimb, pe «Dan Păltinişanu» terenul e mai mare, gazonul mai bun şi cred că la acest meci ne-ar fi ajutat, pentru a avea mai multe spaţii”, a mai spus Plămadă.

Originar din zona Moldovei, Ionuț Plămadă cunoaște foarte bine formația ieșeană, acolo unde evoluează mai mult foști colegi ai săi.

„Am foarte mulţi foşti colegi la Miroslava… Marin, Căinari, Sandu, Mateiciuc, Turiţă sunt fotbalişti alături de care am evoluat de-a lungul anilor. Într-adevăr, formează o echipă incomodă, cu jucători buni, de viteză, care nu cred că vor veni doar în excursie în Timişoara”, a mai spus Plămadă.

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Pentru fundașul dreapta Radu Motreanu, întâlnirea cu Știința Miroslava e un bun prilej de reabilitare în fața suporterilor după două meciuri fără victorie, în deplasările de la Motru și Snagov. Tânărul fotbalist al Politehnicii ia în calcul doar varianta victoriei în meciul de mâine după-amiază.

„Cu siguranţă, va fi un meci greu, dar pe care îl vom aborda doar la victorie. Personal, eu nu concep alt rezultat decât victoria. Trebuie să ne spălăm păcatele în primul rând în faţa noastră şi a colegilor, dar şi în faţa suporterilor, pentru înfrângerea de la Snagov. Atât eu, cât şi colegii mei speram mai mult de la acel joc. Nu ne va fi uşor cu Miroslava, dar dacă reuşim să ne facem jocul pe care îl ştim şi respectăm ceea ce ne cere antrenorul, cu siguranţă vom câştiga”, e de părere Motreanu.

Partida Politehnica Timișoara – Știința Miroslava, din cadrul etapei a 15-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe stadionul „Știința”.