Politehnica Timișoara și-a propus să treacă cât mai repede peste amărăciunea primei înfrângeri stagionale, înregistrate sâmbătă, la Târgoviște. Alb-violeții revin în această după-amiază pe „Știința”, unde vor fi vizitați de nou-promovata Metaloglobus București. O formație abordabilă, la prima vedere, dar care a realizat una dintre marile surprize ale acestui start de sezon, prin remiza obținută pe terenul UTA-ei, în urmă cu 11 zile.

Golgheterul Politehnicii, Cătălin Bădăuță, e de părere că meciul de astăzi poate fi câștigat doar dacă el și colegii săi își vor lua în serios adversarul.

„Un meci ca oricare altul, pe care dacă nu îl tratăm cu seriozitate și nu ne vom angrena la muncă, ni-l vom face foarte dificil. Însă jucăm acasă, pe «Știința», iar aici nu îi va fi ușor niciunei echipe vizitatoare. Metaloglobus e o nou-promovată, dar a făcut egal în deplasare cu UTA, astfel că trebuie să tratăm meciul cu maximum de seriozitate și să luăm cele trei puncte. Practic, nu știu foarte mult despre Metaloglobus, dar domnul antrenor ne oferă toate informațiile, astfel că la startul jocului vom ști ce avem de făcut pentru a câștiga”, a declarat Bădăuță.

Mijlocașul Raul Krausz consideră că Metaloglobus se încadrează în tiparul echipelor din zona Bucureștiului. Cu toate acestea, fostul sătmărean nu concepe alt rezultat decât victoria în această după-amiază.

„E un meci greu, din punctul meu de vedere, tipic bucureșteană, cu jucători tineri și tehnici. Dar sunt convins că vom reuși să îi învingem. Metaloglobus a încurcat-o pe UTA, cum spuneam, echipele bucureștene dispun de jucători buni, însă noi jucăm acasă și trebuie să învingem. Nici nu se pune problema de alt rezultat”, a afirmat Krausz.

„Băieții în Ghete” vin după prima înfrângere stagională, însă acel 0-2 de sâmbătă, de la Târgoviște, nu a afectat prea mult atmosfera din vestiarul echipei.

„Ne-a întristat, la fel ca orice înfrângere. Din păcate, au fost prezenți la Târgoviște și foarte mulți suporteri timișoreni, iar dezamăgirea a fost cu atât mai mare, că nu am reușit să învingem pentru ei. Dar eu zic că atmosfera din vestiar e cât se poate de bună și avem un moral ridicat înaintea partidei cu Metaloglobus”, a mai spus Krausz.

Pentru Politehnica e o săptămână extrem de obositoare: echipa a revenit sâmbătă seară de la Târgoviște, astăzi joacă acasă, cu Metaloglobus, iar vineri va pleca din nou la drum, pentru disputa de sâmbătă dimineață, de la Clinceni, cu Academica. „Timpul pentru recuperare a fost scurt, într-adevăr, însă nu e cazul să ne plângem. Trebuie să intrăm în teren și să ne facem datoria”, e de părere Cătălin Bădăuță.

Negocierile cu Tânc nu s-au materializat

Politehnica Timișoara nu a ajuns la o înțelegere cu fundașul Andrei Tânc, un jucător cu care s-a negociat încă din perioada cantonamentului de la Săcele. Fostul fotbalist al lui CFR Cluj a discutat cu conducerea clubului ieri, la stadionul „Știința”, însă nu s-a mai dezechipat pentru antrenament, tratativele intrând în impas.

În ceea ce-l privește pe sârbul Borislav Topic, acesta va fi legitimat odată cu eliberarea permisiului de ședere în România, încrengăturile birocratice prelungind așteptarea în cazul fostului fundaș de la FCM Târgu Mureș.

***

Partida Politehnica Timișoara – Metaloglobus București va avea loc astăzi, de la ora 18:00, pe arena „Știința”. Partida va fi arbitrată la centru de hunedoreanul Denis Haidiner, ajutat la cele două tușe de Ionel Dumitru (Gherghița, PH) și Doru Zamfir (Slatina). Rezervă de arbitru va fi Alexandru Bălan (Deva), iar observatori au fost desemnați Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Mircea Sârbu (Hunedoara).