Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a reușit a treia victorie consecutivă din campionat, 3-0 cu ASA Târgu Mureș, la capătul unui meci în care a evoluat cu mai mult pragmatism decât de obicei, dar în care a reușit să își fructifice la maximum ocaziile create. Succesul de astăzi urcă gruparea timișoreană pe locul 5 în clasamentul Ligii a II-a, la un punct în spatele ocupantei locului 4, CS Afumați, și la șase în urma formației clasate pe poziția a treia, Chindia Târgoviște.

Alb-violeții și-au creat primele ocazii importante în partida de pe „Știința”. În minutele 7 și 14, Bădăuță a fost găsit în fața porții, în urma unor faze create de Sorescu, pe flancul drept, însă atacantul polist nu a reușit să trimită pe cadrul porții. Minutul 22 a adus o nouă șansă importantă pentru gazde, la șutul lui Predescu din afara careului, respins de portarul Mga. Apoi, în minutul 39, după o centrare de pe dreapta a lui Sorescu, Bilia a reluat din voleu, iar mingea l-a lovit în față pe portarul vizitatorilor. Golul a venit în cele din urmă în minutul 45, atunci când Bădăuță a obținut o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală, iar Alin Ignea a trimis imparabil, în vinclul din stânga lui Moga.

Repriza secundă a început în nota de dominare a oaspeților, care au avut posesia, însă nu au reușit să se apropie foarte des de poarta lui Dur-Bozoancă. Au fost doar încercări de la distanță din partea fostei prim-divizionare, prin Petriș (min. 58) și Paul Iacob (min. 70), însă de fiecare dată portarul polist, aflat pe direcția mingii, a reținut fără probleme.

Finalul a aparținut în totalitate Politehnicii, care s-a distanțat pe final. În minutul 76, Motreanu a centrat de pe dreapta, Sorescu a lăsat mingea să treacă, iar nou-intratul Plămadă, aflat în fața porții, a împins balonul în plasă. Apoi, în minutul 89, a fost rândul unui alt nou-intrat, Marius Staicu, să înscrie cu poarta goală, de la marginea careului, după o ieșire hazardată a portarului Moga.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Ghinescu – Krausz, Ignea (89, Țugui), Poparadu – Sorescu, Bădăuță (62, Plămadă), Predescu (84, Staicu).
ASA Târgu Mureș (antrenor Marius Popescu): Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriș (68, Mijokovic) – Al. Stoica (90+1, Cârlejan), Panait, C. Sârbu – Petra (87, R. Iliescu).