Politehnica Timișoara se întoarce cu trei puncte de la Satu Mare și privește cu încredere spre derby-ul de duminica viitoare, cu UTA. Alb-violeții s-au impus cu 2-0 în fieful Olimpiei, formație pe care Bogdan Andone a pregătit-o în sezonul trecut. Actualul antrenor al Politehnicii Timișoara s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi, care au dat dovadă de maturitate în momentele importante ale jocului și au reușit să gestioneze avantajul de pe tabelă.

„E un succes de care aveam mare nevoie. Se pare că meciul din Cupa României a căzut cum nu se putea mai bine pentru noi, pentru a putea pregăti acest meci de la Satu Mare. Mă bucură evoluția jucătorilor, care au făcut un meci consistent, un meci bun și cred că este o victorie meritată”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul polist spune că la jocul de pe Someș a văzut la echipa sa acea doză de pragmatism pe care și-o dorea de mai multă vreme.

„Astăzi chiar au dat dovadă de maturitate. S-a văzut experiența celor trei-patru jucători care au evoluat în cariera lor și în Liga I. E foarte important că am legat două meciuri fără gol primit, alături de cel de la Biled. Sper să avem o săptămână cât mai liniștită, pentru a putea pregăti cum se cuvine următorul meci”, a mai spus Andone.

Pentru Politehnica, urmează meciul cel mai așteptat al toamnei, cel cu UTA, programat duminică, 15 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, iar în acest context, victoria de la Satu Mare e cu atât mai importantă.

„E foarte importantă această victorie, pentru noi, pentru întreaga suflare alb-violetă. Ne dă speranțe, avem un moral bun și o săptămână în care să pregătim în liniște meciul cu UTA. Vreau să le mulțumesc suporterilor, care au fost alături de noi și în această deplasare, așa cum au fost de fiecare dată. Îmi doresc ca la meciul cu UTA să vină la stadion în număr cât mai mare, să ne susțină, să ne încurajeze, pentru că avem mare nevoie de sprijinul lor”, a afirmat Andone.

Tehnicianul Politehnicii a revenit astăzi ca adversar la Satu Mare, acolo unde a antrenat pe parcursul sezonului trecut.

„Pentru mine a fost ca o revenire acasă. Am avut un an în care am lucrat, la Satu Mare, cu niște oameni extraordinari, primitori, care m-au ajutat cu tot ce au putut în acele momente. Avem o relație de respect reciproc, la fel și cu jucătorii care au rămas de anul trecut, la fel și cu Zoltan Ritli și cu domnul Bolba. Cu un ochi râd și mă bucur de victoria echipei mele, iar cu celălalt sunt trist, pentru că Satu Mare, ca oraș, merită mult mai mult”, a conchis Bogdan Andone.

Prin victoria de la Satu Mare, Politehnica acumulează 16 puncte și urcă până pe locul 9 în ierarhia ligii secunde.