Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara încheie turul Ligii a II-a cu un interesant duel pe „Știința”, în compania fostei prim-divizionare ASA Târgu Mureș. Cu o victorie în întâlnirea de mâine, alb-violeții ar depăși în clasament formația ardeleană, care în acest moment are un singur punct avans. La conferința de presă de astăzi, antrenorul Bogdan Andone a subliniat importanța acestei partide și a făcut apel la suporteri pentru o prezență în număr cât mai mare pe „Știința”.

„Un meci important pentru noi, mai ales că e ultima etapă a turului. Întâlnim o echipă bună, în formă, dacă ne uităm peste ultimele ei rezultate. E o echipă care și-a propus promovarea la începutul sezonului, care se baza pe un buget poate de patru ori mai mare decât cel al echipei noastre și care dispune de jucători de calitate, de valoare. Ne așteaptă un meci extrem de dificil din acest punct de vedere. Deși am reușit să adunăm destul de multe puncte în ultima perioadă nu am mai urcat în clasament și de aceea e important acest joc. Cu o victorie vom trece 100% pe locul 5, încheind turul cu +6 la adevăr. Afumați și Clinceni se întâlnesc între ele și, cu puțină șansă, putem fi la egalitate cu locul 4. Cel mai important e să fim concentrați la meciul nostru, să obținem toate cele trei puncte. Sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare mâine, pentru că avem nevoie de sprijinul lor. Vremea am văzut că va fi destul de bună mâine, astfel că ne așteptăm la un public numeros. De fiecare dată când au fost suporterii alături de echipă, băieții au făcut meciuri bune, iar pe acest final de tur avem cu atât mai mult nevoie de susținere, pentru a strânge cât mai multe puncte și a avea o iarnă liniștită”, a declarat Bogdan Andone.

În ciuda parcursului bun din ultima perioadă, ASA Târgu Mureș rămâne una dintre echipele cu mari probleme financiare și juridice din Liga a II-a. „Nu vreau să intru în detalii, dar acesta e campionatul nostru, din păcate. În mod normal, o echipă aflată în faliment nu mai poate continua campionatul, niciunde nu se întâmplă acest lucru. Dar la noi în țară, toate se schimbă de pe o zi pe alta. Nu e normal ce se întâmplă… Fotbaliștii de la Târgu Mureș nu au nicio vină, bravo lor că au continuat și au și avut rezultate bune. E o echipă bună, echilibrată, cu jucători tineri, talentați, care vor să se afirme. Pe plan sportiv, merită felicitați pentru ce au realizat”, consideră Bogdan Andone, care a vorbit și despre un fapt greu de crezut în istoria recentă a Ligii a II-a din România: un tur de campionat încheiat fără retrageri: „E o performanță! Ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut… Să nu uităm ce probleme au fost în vară, pentru că Foresta Suceava a fost la un pas să nu înceapă campionatul. E un semn de întrebare cu privire la numărul echipelor ce vor începe sezonul de primăvară. La ce probleme sunt la unele echipe, e greu de spus”.

O altă problemă la nivelul campionatului e dorința exprimată de trei sferturi dintre participante de reprogramare a celor două etape din retur stabilite să se desfășoare în acest an calendaristic. Politehnica Timișoara e unul dintre cele patru cluburi care s-au opus acestei modificări a calendarului competițional.

„Din punctul meu de vedere și al clubului, situația e foarte limpede! A fost un Comitet Executiv în vară, atunci s-a stabilite ceva… Vremea de acum e extraordinar de bună pentru această perioadă a anului, astfel că nu văd niciun motiv să se amâne cele două etape. Săptămâna viitoare se joacă miercuri-joi în Cupa României, iar apoi sâmbătă nu se mai poate juca?! Temperaturile sunt undeva între 8-12 grade. În acest caz, în loc să reluăm competiția la final de februarie, ar trebui să începem prin 15 februarie. Ce garanție avem că va fi vremea bună atunci, mai ales că la noi în țară, luna februarie e foarte friguroasă. Nu știu apoi unde se vor înghesui etapele intermediare, într-o perioadă destul de scurtă. Dacă s-a stabilit așa în vară și toate cluburile au fost de acord, nu înțeleg de ce s-ar schimba acest program”, a afirmat Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – ASA Târgu Mureș va avea loc mâine, de la ora 12:00, pe stadionul „Știința”.