Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara începe sezonul de primăvară cu un meci crucial în ceea ce privește obiectivul pentru actuala stagiune. Sâmbătă, de la ora 12:00, alb-violeții vor înfrunta, pe arena „Știința”, ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște. Importanța meciului a fost subliniată și de antrenorul Bogdan Andone, care admite că nu și-ar fi dorit un asemenea duel chiar în prima etapă din 2018.

„E un început foarte important pentru noi, un meci foarte important. Poate că ar fi fost mai bine ca până la întâlnirea cu Chindia să mai fi avut două-trei meciuri de reacomodare cu ritmul de joc. Tot timpul în primul meci se poate întâmpla orice. Trebuie să gestionăm foarte bine momentele jocului, să rămânem concentrați pe toată durata celor 90 de minute și să avem o atitudine pozitivă în tot ceea ce facem. Sunt convins că dacă vom respecta ceea ce vom pregăti, vom câștiga meciul”, a declarat Andone.

În urma precipitațiilor abundente căzute în această săptămână, starea terenului nu va fi cea mai bună la ora jocului. O situație care dezavantajează ambele echipe, în opinia lui Bogdan Andone, care mizează însă pe sprijinul suporterilor.

„Cred că starea terenului nu va avantaja niciuna dintre cele două echipe. Și noi, și Chindia suntem formații care construim, ne place să avem posesia, ne dorim să jucăm un fotbal ofensiv. Eu sper să profităm, totuși, de avantajul terenului propriu și de aportul suporterilor. Chiar vreau să le cer și pe această cale să fie alături de noi în număr cât mai mare, chiar dacă vremea e destul de urâtă, iar la ora meciului va fi frig și ploaie. E un meci extrem de important pentru noi și avem mare, mare nevoie de aportul lor. Poate că diferența finală va fi făcută chiar de aportul suporterilor, care să ne insufle acea atitudine, acel spirit de sacrificiu de care avem nevoie sâmbătă pentru a câștiga meciul”, a mai spus tehnicianul polist.

Bogdan Andone a vorbit și despre campania de transferuri a dâmbovițenilor, care l-au acontat, prinre alții pe Daniel Florea, un jucător dorit și de alb-violeți în această iarnă, iar în ultimele zile au adus un jucător cu experiența Ligii I, Ovidiu Morariu, de la Juventus București.

„Chindia a pierdut doi jucători importanți, pe Honciu și Ispas, dar s-a întărit la fel de bine. L-au luat pe Morariu de la Juventus, pe Florea, pe care l-am avut ca jucător la Chiajna și Astra. Jucători buni, cu experiență, care pot face diferența în orice moment al meciului. Chindia e o echipă bună, căreia îi place să joace. Însă avem și noi atuurile noastre, jucăm pe teren propriu, ne-am întărit și noi destul de bine în această iarnă și, cum am mai spus, echipa are atitudine, e implicată în tot ce înseamnă fotbal și mă bucur pentru lotul pe care îl am la dispoziție în momentul de față. Sunt mulțumit de ceea ce fac băieții și aștept ca sâmbătă să dea dovadă de atitudine pozitivă, iar jucătorii nou-veniți să aducă plusvaloare echipei. Sunt convins că, împreună cu cei care au dus greul și în tur, vom face un meci bun și, cu aportul suporterilor, să facem diferența”, a afirmat Andone.

Antrenorul Politehnicii e de părere că meciul de sâmbătă e poate cel mai important din actuala formă de organizare a clubului alb-violet.

„E cel mai important meci al sezonului de primăvară. Poate chiar unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a clubului, de la funcționarea pe această structură. În funcție de ceea ce vom face sâmbătă, ne vom da seama de ceea ce putem realiza în acest campionat. Eu cred cu tărie, și le-am transmis acest lucru și jucătorilor, că dacă sâmbătă vom reuși să câștigăm, avem șanse reale chiar la locul 2”, susține Bogdan Andone.

Înaintea jocului cu Chindia, sunt semne de întrebare doar în ceea ce-i privește pe Cornel Predescu și Marvin Schieb, deocamdată incerți pentru sâmbătă.

„Tot lotul e apt, în mare măsură. Vom vedea mâine exact pe cine putem conta, pentru că mai sunt mici probleme la Predescu, care acuză o stare gripală, și la Schieb, care abia a revenit după o accidentare. Vom vedea cine va intra în cantonament înaintea jocului. Îmi doresc să am tot lotul apt, pentru a avea bătăi de cap în alcătuirea echipei”, a conchis Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Chindia Târgoviște, din etapa a XXII-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi televizat pe Digi Sport 1.