Politehnica Timișoara se întoarce fără puncte din lunga deplasare din Ilfov, după întâlnirea de astăzi, cu Sportul Snagov. Gazdele s-au impus cu 1-0, după o adevărată bătălie în noroi, pe (impropriu spus!) gazonul arenei „Voința”, din Ghermănești. Antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, consideră că echipa sa a dominat în totalitate jocul, însă la fel ca în multe alte partide din acest sezon, nu a reușit să fructifice ocaziile pe care și le-a creat.

„Am dominat 90 de minute din 93 de minute, cât a durat meciul. Dar în ziua de astăzi, nu poți câștiga dacă nu concretizezi situațiile pe care ți le creezi. Din păcate, așa ca în întreg campionatul, chiar și pe acest teren impracticabil, ne-am creat câteva situații foarte bune de a marca. Din păcate, le-am ratat cu seninătate, nu am luat deciziile cele mai bune, iar la singurul lor șut spre poartă am primit gol. A fost o execuție frumoasă, într-adevăr, însă faza a venit în urma unor greșeli în lanț ale jucătorilor mei, greșeli la marcaj… O execuție frumoasă, dar care cu puțină atenție se putea bloca”, a declarat, la finalul jocului, Bogdan Andone.

Dominarea alb-violeților a fost și mai evidentă în repriza secundă, odată cu intrarea lui Staicu și Ghinescu. Primul dintre ei a fost, de altfel, autorul celei mai mari ocazii a timișorenilor, lovitură de cap în bara transversală, în minutul 65.

„Am introdus doi jucători proaspeți, tocmai pentru a aduce mai multă viteză în jocul de atac al echipei noastre. Din păcate, așa cum am spus, în cele două-trei situații foarte mari pe care ni le-am creat nu am luat deciziile cele mai bune, astfel că am pierdut alte trei puncte foarte importante. Totuși, suntem deocamdată în grafic, în zona în care ne-am propus. La iarnă, vom trage linie și vom vedea care va fi obiectivul pentru partea a doua a campionatului. Rămâne de văzut câte puncte strângem, pentru că urmează meciuri dificile, cu deplasări dificile. Acum trei zile am jucat în Cupa României, cu un adversar de Liga I, un meci cu o intensitate foarte mare, astfel că e normal să se vadă și puțină oboseală. Terenul de azi nu ne-a ajutat absolut deloc, nu am putut să ne desfășurăm jocul pe care l-am dorit. Am încercat să ne adaptăm, a fost mai mult un meci de luptă, iar gazdele au profitat de… nici nu pot să o numesc ocazie de gol, ci doar un șut de la 20 de metri, cu spatele la poartă, din care Snagovul a marcat”, a mai spus Bogdan Andone.

Tehnicianul polist spune că nu s-a pus problema ca jocul să fie amânat pentru mâine, însă trage un nou semnal de alarmă cu privire la condițiile în care se desfășoară meciurile din eșalonul secund.

„Nu s-a pus problema să jucăm mâine. Așa s-a stabilit, ca meciul să se joace astăzi, cu toate că nouă ne-a fost destul de greu, din cauza timpului foarte scurt de după meciul de miercuri, din Cupă, plus ieri o zi doar de deplasare, fără antrenament. Cum am spus-o tot timpul, nu văd cum acești jucători tineri pot progresa în aceste condiții, cu deplasări lungi, terenuri impracticabile. Ce aș putea să le mai spun? Dați cât mai tare în ea și hai, la bătaie! Păi ăsta e fotbal?! Asta se vrea în România? Nu știu cum sunt omologate asemenea stadioane, cum e acesta de la Snagov și alte două-trei, pe care chiar nu se poate juca fotbal. Dacă oamenii din conducerea fotbalului cred că acești copii pot progresa, așa să fie. Sunt lucruri care mă depășesc și văd că nimeni nu caută nicio soluție”, a conchis Andone.