Politehnica Timișoara a suferit astăzi primul eșec din acest sezon. După ce acumulaseră punctaj maxim după primele două runde, alb-violeții au fost învinși astăzi, cu 2-0, pe terenul Chindiei Târgoviște. Antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, pune înfrângerea pe seama oboselii acumulate de jucătorii săi ieri, pe drum, care a fost completată și de căldura excesivă înregistrată în județul Dâmbovița la ora jocului.

„Concluziile sunt simple: după aproape 15 ore de mers cu autocarul, de ieri, de la 8 dimineață, și până la 10 seara, ce să mai jucăm peste 12 ore? Dacă Federația așa consideră că va crește fotbalul românesc, nu mai e nimic de spus. Ce să le spun băieților? Ce aș putea să le reproșez, în condițiile în care sunt leșinați după 15 ore pe drum? Să plătească Federația bani echipelor pentru a merge cu două zile înainte sau să mergem cu avionul în aceste deplasări lungi. Acum iar ne așteaptă 15 ore pe drum, ajungem la noapte în Timișoara, iar miercuri avem din nou meci… Nu am ce să le reproșez băieților, am întâlnit un adversar puternic. Țin să le mulțumesc în mod special suporterilor, care au bătut drumul de la Timișoara pentru a fi alături de echipă”, a declarat Bogdan Andone.

După o primă repriză cu o prestație ștearsă, Politehnica a fost mult mai activă după pauză, când a dominat minute bune formația gazdă, la un moment dat nevoită să se apere cu întreg efectivul în propria jumătate.

„Au fost două-trei situații importante, pe care noi le-am ratat, la începutul reprizei a doua. Bădăuță a fost singur cu portarul, apoi Krausz, din șase metri, a trimis peste poartă cu capul. Pe final de meci, am început să resimțim oboseala. Din nou, 2-3 jucători au acuzat o stare de oboseală acută, am fost nevoit să fac schimbări, dar asta e situația. Mai prindem două deplasări, ca aceasta, de la Târgoviște, sau cum a fost cea de la Brăila și ajung să mă legitimez și eu, și antrenorii secunzi, să fim și noi 11 în teren. E oboseală exagerată… Aseară, când au ajuns, băieții abia au putut să mănânce. S-au trezit apoi după șapte ore de somn și au mers la fotbal. Ce fotbal să faci în aceste condiții? Și-au dorit, dar atât s-a putut din punct de vedere fizic”, a mai spus Bogdan Andone.

Oboseala acumulată pe drum a fost accentuată și de temperatura foarte ridicată înregistrată astăzi, la Târgoviște. „Căldura a fost comparabilă cu ceea ce am întâlnit la Brăila. Aproximativ 35 de grade la începutul meciului, apoi a crescut la 37-38… N-are rost să mai vorbim, pentru că acestea sunt condițiile…”, a mai spus Andone.

Politehnica Timișoara se va întoarce în cursul nopții la Timișoara, iar luni va relua antrenamentele. Miercuri, de la ora 18:00, alb-violeții revin pe „Știința”, pentru duelul cu Metaloglobus București, din prima etapă intermediară a noului sezon.