Politehnica a încheiat la egalitate, 1-1, primul meci amical din această iarnă, disputat astăzi, cu formația de Liga a IV-a Cocoșul Orțișoara. Antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, s-a declarat per total mulțumit de utilitatea acestui test, în care a avut ocazia de a vedea la lucru și jucătorii care au susținut probe în ultimele zile.

„Cel mai important lucru e că nu am avut jucători accidentați. A fost un meci de antrenament util, cu plusuri și cu minusuri. E abia prima săptămână de pregătiri. S-a văzut clar schimbarea din repriza a doua, când au intrat jucătorii aflați în probe pe care ne-am propus să îi vedem, astfel că nivelul jocului a scăzut mult. Una peste alta, a fost un test util”, a declarat Bogdan Andone.

În meciul de astăzi au fost utilizați și jucătorii nou-veniți din ultima săptămână: Bokila (ultima legitimare la SV Opheuseden), Ivanovic (ZAK Kikinda), Schieb (ASA Târgu Mureș), Lazea (CSM Lugoj – revenire după împrumut), Boloca (Tatran Presov), Frățilescu (Internațional Bălești), Teut (revenit la echipă), plus juniorii din generația 2003 Borbely și Gașpar.

„În situația noastră, e foarte greu să găsim jucătorii care ne dorim să aducă plusvaloare echipei. Încercăm să găsim soluții, cu toate că eu nu sunt adeptul chemării jucătorilor în probe. În momentul de față suntem însă nevoiți să facem acest lucru. Avem mai mulți jucători pe care îi testăm, încercăm să îi găsim pe cei de care avem nevoie și sper ca în următoarele zile să aducem doi-trei jucători care să întărească lotul”, a mai spus Bogdan Andone.

Alb-violeții sunt foarte aproape de perfectarea unui prim transfer sonor, cel al fundașului Cristian Scutaru, care în sezonul de toamnă a evoluat pentru UTA. „Scutaru e principala noastră țintă pentru postul de fundaș central. Am purtat o discuție cu el, în principiu lucrurile sunt în regulă, iar de luni îl așteptăm la antrenament. Sper să nu apară ceva neprevăzut peste weekend, dar în proporție de 99% ne-am înțeles”, a confirmat Andone.

Tehnicianul polist a tras concluziile primei săptămâni de pregătire, una în care au fost efectuate testele medicale și fizice și în care s-a pus accentul pe reacomodarea la efort.

„Sincer, a fost o săptămână mai mult organizatorică. Au fost două zile cu vizita medicală, două zile în care jucătorii au dat niște teste de alergare. Au fost și cei noi, care au venit, au plecat, au venit alții, astfel că a fost o săptămână destul de agitată. De luni, lucrurile se vor schimba, vom intra într-un program cu două antrenamente luni și marți, semicantonament, miercuri meci amical, joi și vineri din nou câte două antrenamente și sâmbătă meci amical. Vom intra în pâine, să zic așa, antrenamentele vor crește în intensitate, iar jucătorii aflați în probe vor dispare, încetul cu încetul. Îmi doresc să ne axăm cât mai repede pe lotul care va începe sezonul de primăvară”,a precizat Andone.