Politehnica Timișoara s-a întors cu un punct de la Motru, după 1-1 cu Pandurii Târgu Jiu. Deși au izbutit egalarea abia în al doilea minut de prelungire, prin lovitura de cap a lui Krausz, alb-violeții au ce regreta, după un meci pe care l-au controlat în mare măsură la nivelul posesiei. Antrenorul Bogdan Andone consideră că echipa sa a pierdut două puncte în Gorj, însă își felicită elevii pentru atitudine.

„În primul rând, doresc să îi felicit pe adversarii noștri. Pandurii formează o echipă tânără, plină de entuziasm, cu jucători de calitate. Îl felicit și pe domnul Condescu, cel ce încearcă să mențină această echipă în viață, cu toate problemele care sunt la club. Pandurii a fost în ultimii ani una dintre protagonistele Ligii I, a participat și în cupele europene, iar din acest punct de vedere merită felicitări. Acum se bazează pe jucători tineri, la UTA chiar am urmărit, au avut șapte juniori în teren. Sunt jucători cu calitate și care au nevoie de meciuri pentru a crește”, a spus Bogdan Andone, în debutul conferinței de presă de după meci.

Tehnicianul polist consideră că echipa sa merita victoria în disputa de la Motru.

„Au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză, ne-am creat trei situații mari de a marca, la scorul de 0-0, după care am primit gol la o fază fixă, dintr-o învălmășeală în careul nostru. Repriza a doua am controlat-o în totalitate, am pus presiune pe adversari și am marcat. Am mai avut două-trei situații de poartă, pe care nu am reușit să le finalizăm, din păcate. În opinia mea, am pierdut astăzi două puncte. Dacă marcam din șansele pe care ni le-am creat, mai ales la 0-0, cu siguranță altfel am fi gestionat meciul și am fi avut mari șanse să câștigăm. Golul egalizator a venit, din păcate, prea târziu. Ați văzut, și după ce am marcat, în minutele rămase, am pus presiune pe poarta celor de la Pandurii, am avut acea lovitură liberă, un corner… Consider că băieții meritau astăzi să câștige meciul. Îi felicit pentru atitudine. A fost foarte greu pentru ei să intre puțin în ritmul jocului, pentru că veneam după acea victorie cu UTA, care ne-a golit de toate resursele, atât cele fizice, cât și cele mentale. Am avut astăzi jucători care au jucat cu febră, jucători la care s-a resimțit oboseala”, a mai spus Andone.

Întrebat dacă Politehnica își poate propune mai mult de o clasare în prima jumătate a clasamentului, Bogdan Andone a afirmat: „Trebuie să fim obiectivi. Călărașiul are zece victorii la rând, Hermannstadt are și ea o constanță în rezultate. E foarte greu să ajungi în acest sezon la primele două poziții. Și chiar la locul al treilea, pentru care se luptă formații foarte puternice din punct de vedere financiar, cum sunt Chindia, Mioveni, FC Argeș, chiar Afumați… Sunt, deci, câteva echipe bune pentru nivelul Ligii a II-a, care își doresc cu siguranță acest loc 3”.

Pentru Politehnica urmează duelul local cu ACS Poli, din Cupa României, meci programat miercuri, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. La finalul săptămânii viitoare, alb-violeții vor evolua tot în deplasare, pe terenul formației Sportul Snagov.