Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica se întoarce cu un punct de la Suceava, după 2-2 astăzi, pe stadionul „Areni”, cu Foresta. Alb-violeții au condus în două rânduri, prin reușitele lui Ghinescu (33) și Ignea (50), însă formația bucovineană a reușit să revină de fiecare dată. Antrenorul Bogdan Andone regretă faptul că elevii săi nu au reușit să se desprindă pe tabelă în repriza a doua a unui meci pe care tehnicianul polist l-a abordat cu cinci jucători sub 21 de ani în formula de start.

„O deplasare foarte dificilă, așa cum ne așteptam. La Suceava a fost un teren și un meci de luptă, cu o echipă masivă. Din păcate, nu am reușit să gestionăm bine cele două situații în care ne-am aflat în avantaj, la 0-1 și 1-2, când puteam închide jocul”,au fost primele concluzii ale lui Bogdan Andone după jocul de la Suceava.

Un 2-2 pe care, după aspectul general al jocului, tehnicianul polist îl consideră just, deși alb-violeții au avut șansa desprinderii după marcarea celui de-al doilea gol.

„Per total, rezultatul poate fi considerat unul echitabil. Dar noi la 2-1 am avut două-trei situații de contraatac în care puteam închide jocul. Am primit apoi un gol pe o neatenție, o lovitură bătută repede și șut de la 25 de metri…”, a mai spus Andone.

În primul 11 de astăzi al Politehnicii s-au regăsit nu mai puțin de cinci jucători U21 (Dur-Bozoancă, Motreanu, Coadă, Țugui și Sorescu), însă niciun atacant de meserie, Bădăuță și Staicu figurând printre cele cinci rezerve înscrise de alb-violeți în raportul de joc.

„Mai presus de toate, aș remarca faptul că am avut cinci juniori în formula de start. Într-adevăr, am început fără un vârf clasic, așa am gândit strategia și nu cred că am gândit-o rău. Cei din atac și-au făcut treaba, marcând două goluri, chiar unul dintre cei nou-introduși (n.r. Ghinescu) a marcat un gol, iar celălalt (n.r. Plămadă) a recuperat și a pasat pentru golul al doilea. Suntem un grup, iar fiecare are șansa lui. Din păcate, suntem un grup foarte restrâns. Am avut doar cinci rezerve astăzi, se adună cartonașele, oboseala, fiind și final de sezon de toamnă. Trebuie să vedem cum vom gestiona aceste ultime etape dinaintea pauzei de iarnă”, a mai afirmat Bogdan Andone, care a ținut să le transmită un mesaj de mulțumire celor aproximativ 40 de suporteri timișoreni prezenți astăzi la Suceava: „În numele echipei, le mulțumim pentru susținere. Au fost alături de noi și astăzi, într-o deplasare lungă, la mijloc de săptămână, iar prezența lor la Suceava a contat foarte mult pentru noi”.

Politehnica Timișoara revine cu autocarul de la Suceava, urmând să ajungă acasă mâine dimineață. Următorul joc al alb-violeților e programat duminică, de la ora 14:00, pe „Știința”, cu Luceafărul Oradea.