Politehnica Timișoara a remizat fără goluri în amicalul susținut astăzi, cu CSM Școlar Reșița. Din cauza vremii nefavorabile, partida s-a desfășurat pe suprafața sintetică din incinta Bazei 2, una pe care accidentările pot apărea mult mai ușor. Antrenorul Bogdan Andone a considerat testul de astăzi ca fiind unul util și speră ca accidentarea lui Raul Krausz să nu fie una de durată.

„Din păcate, nu am reușit să jucăm meciul pe o suprafață de iarbă. Din cauza ploii, am ales să ne protejăm terenul nostru (n.n. «Știința») și am apelat din nou la acest teren sintetic, care implică destul de multe riscuri. Le-am și spus băieților înainte de meci că e foarte important să nu avem accidentări, însă, din păcate, Krausz are mari probleme… Vom vedea care e starea lui. Sper doar să nu îl pierdem pe o perioadă îndelungată. Ceilalți băieți au acuzat și ei dureri la genunchi, la tendoane, din cauza terenului. Asta e, încercăm să ne acomodăm și să jucăm acolo unde avem posibilitatea. Una peste alta, a fost un test util, însă nu am reușit să ne fructificăm ocaziile create. Am rămas cu aceeași meteahnă, cu același ghinion din turul campionatului. Inclusiv la capitolul penaltiuri, unde în întreg sezonul de toamnă nu am primit niciunul. Și astăzi, cred că au fost trei situații clare în prima repriză, cu minge luată cu mâna, fault de la spate, toate procedeele posibile… Dar poate că ni se vor întoarce în retur…”, a afirmat Bogdan Andone.

Tehnicianul polist a fost nemulțumit de maniera în care a arbitrat brigada condusă de Elisei Balaj, care a fluierat ușor câteva faulturi ofensive comise de alb-violeți, iar spre final a scăpat jocul din mână, nervozitatea acumulată în ambele tabere fiind destul de ridicată pentru un amical.

„Nici nu mai vreau să comentez ceva despre arbitrajul de astăzi, pentru că n-am cuvinte… Au fost câteva faze pur și simplu de neînțeles. Nu e normal, sunt meciuri amicale, facem câte două antrenamente pe zi și se acumulează o stare de oboseală. Încercăm să se vadă în meciuri ceea ce lucrăm la antrenamente. Noi încercăm să facem pressing, să fim agresivi, însă atunci când arbitrul întoarce faza de patru-cinci ori… În aceste condiții, ne vom antrena ca la baschet, vom juca cinci la cinci, fără să ne atingem”, a mai spus Andone.

Politehnica rămâne neînvinsă în meciurile de verificare, contabilizând până acum trei victorii (3-1 cu Vulturul Grebenac, 2-1 cu Național Sebiș și 6-0 cu ACS Ghiroda), plus două remize (1-1 cu Cocoșul Orțișoara și 0-0 cu CSM Școlar Reșița). Următoarele două jocuri ale Politehnicii vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare: miercuri cu CSM Lugoj și joi cu CNS Cetate Deva. Orele de start și terenurile pe care se vor disputa două jocuri urmează a fi stabilite în următoarele zile.