Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara primește mâine vizita Academicii Clinceni, una dintre formațiile incomode și chiar imprevizibile ale ligii secunde. Antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, nu concepe decât varianta victoriei în această confruntare, pentru ca echipa să rămână în apropierea plutonului fruntaș.

„Vreau să cer sprijinul suporterilor pentru meciul de mâine. Avem nevoie de sprijinul lor în acest moment delicat. Din câte sunt informat, va fi și o vreme bună pentru fotbal, undeva la 15 grade, o vreme de primăvară și le cer, în numele echipei, sprijinul să ne ajute să trecem peste acest meci”, a declarat Andone, care nu concepe alt deznodământ decât victoria Politehnicii în confruntarea der mâine: „Referitor la meciul de mâine, am de transmis un singur lucru: există doar varianta victoriei! Băieții, atât individual, cât și ca echipă, trebuie să demonstreze că au valoare, să aibă atitudinea și dorința de a câștiga meciul. Indiferent de cât de dificil va fi meciul, de cât de bun va fi adversarul sau de starea terenului. Există doar un singur cuvânt: victoria. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea, de la jucători, la staff, la suporteri”.

La ora jocului, sunt șanse mari ca suprafața de joc de pe „Știința” să fie moale, după ce la începutul săptămânii a fost degajată de zăpadă, iar apoi, în zilele ce au urmat, a fost udată din belșug de ploaie. Tocmai din acest motiv, echipa s-a antrenat pe tot parcursul săptămânii pe terenul sintetic de la „Baza 2”.

„Ne-am antrenat doar pe sintetic în această săptămână, deoarece am încercat să protejăm terenul. Sunt jucători care se resimt după aceste antrenamente pe sintetic, e normal, dar sper să nu fie nicio problemă care să ne împiedice în alcătuirea formației de mâine”, a explicat Andone.

Tehnicianul polist spune că, în ciuda înfrângerii din primul joc oficial al anului, cu Chindia Târgoviște, el speră în continuare la locul ce duce la baraj.

„Atâta vreme cât mai avem șanse matematice pentru locul 3, cel care merge la baraj, eu nu cedez. Asta încerc să le și insuflu băieților. Tocmai de aceea, e foarte important ca mâine să câștigăm, iar apoi să ne pregătim în liniște pentru următoarea etapă. Dar, deocamdată, ne interesează doar meciul cu Academica. Atât!”, a mai spus Andone.

O absență certă în meciul de mâine e Adrian Poparadu, mijlocașul primind două etape de suspendare în urma cartonașului roșu încasat în disputa cu Chindia Târgoviște.

„Poparadu e un jucător important, care ne dă echilibru la mijlocul terenului. Dar, așa cum am mai spus, toți jucătorii din lot trebuie să fie pregătiți să joace atunci când e nevoie de ei. Sunt convins că jucătorul care mâine îi va lua locul lui Poparadu își va face treaba foarte bine”, a conchis Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Academica Clinceni va avea loc mâine, de la ora 12:30, pe stadionul „Știința”. Partida va fi televizată de Telekom Sport.