Politehnica Timișoara se află în fața unei noi deplasări în Ilfov, de această dată pe terenul celor de la CS Afumați. Adversarii de sâmbătă al alb-violeților par în revenire de formă, după un început mai greoi în campionat, și se anunță o nucă tare pentru orice adversar din Liga a II-a. Timișorenii vin după două meciuri fără victorie (0-1 la Hermannstadt și 2-2 cu Balotești), iar antrenorul Bogdan Andone spune că echipa trebuie să intre sâmbătă în teren dispusă la efort pentru a obține un rezultat pozitiv.

„Va fi un meci foarte dificil pentru noi. Întâlnim o echipă foarte bună a campionatului, după părerea mea, mai ales pe teren propriu, o echipă cu continuitate la nivelul băncii tehnice și a lotului de jucători, care joacă de mulți ani împreună. Se câștigă foarte greu la Afumați. Dacă la ora jocului nu ajungem pregătiți de luptă, din punct de vedere mental, vom avea de suferit”, consideră Bogdan Andone.

Formația din Afumați pare în revenire de formă, după ce în ultimele trei etape a obținut 7 puncte (victorii cu 2-0 la Satu Mare și cu UTA și remiză 1-1, la Motru, cu Pandurii). Bogdan Andone spune însă că ilfovenii au practicat un joc bun și înaintea acestei serii pozitive.

„I-am urmărit încă de la începutul campionatului și au jucat foarte bine. La meciul cu Dunărea Călărași, acel 0-1 a fost mincinos, pentru că au avut șase-șapte ocazii imense, iar Călărașiul a marcat din penalti. La fel, în meciul cu UTA au câștigat 2-0, dar au avut și atunci o sumedenie de ocazii, iar scorul putea fi mult mai mare. E o echipă care joacă, cu un stil cu multe pase, «joc de București», cum spunem noi, o echipă pe care trebuie să pui presiune, să fii foarte bine pregătit pentru dueluri, să fii dispus la sacrificiu, la efort. Atfel, va fi foarte dificil”, a mai spus Andone.

Tehnicianul polist regretă punctele irosite în acest sezon pe teren propriu, în runda a 4-a, cu Metaloglobus, și săptămâna trecută, cu CS Balotești.

„Am pierdut ca niște proști, pe niște greșeli incredibile, de nivel de copii și juniori. Au fost lucruri pe care le-am antrenat. A fost același scenariu ca la meciul cu Metaloglobus. Pe fondul unui joc foarte bun, pe fondul unei calități foarte bune pe faza de atac, unde ne-am creat foarte multe situații clare de a marca, a intervenit relaxarea și tratarea cu superficialitate a fazei defensive. A fost lipsă de concentrare în unele momente, decizii proaste și am pierdut 5 puncte în două jocuri, pe care nu aveam voie să le pierdem sub nicio formă”, a spus Andone, care ar putea efectua câteva modificări în formula de start, în funcție și de starea medicală a lotului: „Vom vedea, până sâmbătă mai sunt două zile și vom vedea ce jucători valizi vom avea. Sunt câțiva care au și unele mici probleme medicale, deci așteptăm să vedem până sâmbătă”.

Partida CS Afumați – Politehnica Timișoara, din etapa a 9-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, și nu va fi televizată.