Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara încheie anul calendaristic 2017 cu un interesant derby al grupărilor alb-violete din Liga a II-a. Sâmbătă, de la ora 12:00, „studenții” vor evolua în Trivale, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în compania celor de la FC Argeș. Antrenorul Bogdan Andone speră ca elevii săi să încheie sezonul de toamnă în nota pozitivă a ultimelor etape, deși o formă bună traversează și gruparea din Pitești.

„Ne așteaptă un meci dificil, ultimul meci din acest sezon de toamnă. Întâlnim o echipă bună, care vine după trei victorii consecutive. E un meci important pentru noi și trebuie să terminăm cu un rezultat pozitiv acest an”, a declarat Bogdan Andone.

FC Argeș nu se va putea baza pe doi jucători importanți, Cătălin Stan și Raul Costin, ambii eliminați în victoria din etapa trecută, de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu.

„Au doi jucători suspendați după ultima etapă, dar au un lot numeros, echilibrat valoric. Au soluții pe acele posturi… Argeșul e o echipă ofensivă, a marcat cinci goluri în ultima etapă. Dacă ne luăm după ultimele etape, sunt două formații care vin după șiruri de victorii. Cu siguranță va fi un meci disputat, un meci cu miză. Sper să fim concentrați, să nu facem greșeli pe fază defensivă, iar pe atac să profităm de situațiile pe care ni le vom crea și să le fructificăm”, a mai spus Andone.

Deși piteștenii au anunțat că pot asigura condiții bune de joc, Bogdan Andone consideră totuși că suprafața de joc le va pune probleme celor două echipe mai cu seamnă în a doua jumătate a meciului.

„E un teren de Liga I la Pitești. Dar totuși, condițiile meteo din această perioadă nu sunt cele mai prielnice jocului de fotbal. Va fi un teren destul de greu în repriza a doua, chiar dacă suprafața de joc e peste nivelul Ligii a II-a”, a mai spus Andone.

Înaintea acestei runde, Politehnica se află la trei puncte în spatele Chindiei Târgoviște, ocupanta locului ce duce spre baraj. Deocamdată, tehnicianul polist nu vorbește despre perspectivă, concentrându-se strict pe duelul de sâmbătă, din Trivale.

„Deocamdată, ținta e meciul de la Pitești. Apoi vom vedea… Rămâne de văzut unde ne vom situa după încheierea sezonului de toamnă și ce ne vom propune pentru sezonul de primăvară”, a mai spus Bogdan Andone.

Pentru meciul din Trivale, nu sunt suspendați în tabăra timișoreană, însă există unele semne de întrebare în ceea ce-i privește pe Raul Krausz și Carol Taub, care s-au confruntat în aceste zile cu probleme medicale.

Partida FC Argeș – Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Meciul va fi televizat de Telekom Sport 1.