Politehnica Timișoara s-a impus astăzi cu 3-2, în deplasare, la Academica Clinceni, după un meci nebun. Gazdele au condus cu 2-0 în minutul 16, alb-violeții au marcat de două ori în prelungirile primei reprize, iar spre finalul partidei au dat lovitura de grație. Trei puncte extrem de importante, obținute pe fondul unei unități de grup remarcabile, după cum a subliniat, la final antrenorul poliștilor, Bogdan Andone.

„Un meci ciudat, pentru că a început, practic, de la 1-0. Apoi, pe posesia noastră, gazdele au făcut 2-0 și ne-am îngreunat jocul. Însă am început apoi și noi să fim puțin mai pragmatici și să punem presiune pe adversar. Am făcut pressing tot mai sus, i-am forțat să greșească, lucru care s-a și întâmplat în finalul primei reprize. Partea a doua am început-o mult mai liniștiți, am avut posesia, am controlat jocul. Practic, gazdele nu s-au mai apropiat de poarta noastră absolut deloc, după care a intervenit și acel moment, spun eu, decisiv, cu cartonașul roșu încasat de fundașul lor. Am ratat două situații enorme, după care a căzut și golul conform cursului jocului. Țin să îi felicit pe băieți și pe suporterii care au venit de la Timișoara. Mă bucur foarte mult că acest spirit al Timișoarei, «Never give up!», e reînnoit și se menține la echipa noastră. Băieții au demonstrat astăzi că au spirit, au demonstrat suporterilor și lumii din oraș că suntem adevărata Politehnica”, a declarat Andone.

Tehnicianul polist a efectuat patru schimbări în formula de start față de meciul de miercuri, cu Metaloglobus. Andone a reiterat însă faptul că Politehnica nu dispune de titulari de drept și rezerve, fiecare fotbalist din lot având un rol esenția la bunul mers al echipei.

„Suntem o echipă formată din 20-21 de jucători. Toți au aceleași șanse, toți au același statut. Nu avem titulari și rezerve, avem nevoie de absolut toți jucătorii. Probabil s-a acumulat și o stare de oboseală. Am mai spus-o, sunt aceste deplasări foarte lungi pentru noi, iar unii dintre cei care astăzi nu au jucat, pur și simplu nu au mai putut din punct de vedere fizic, nu s-au refăcut în acest timp foarte scurt dintre meciuri. Chiar nu am avut nicio emoţie când am alcătuit primul 11, au făcut cu toţii un meci bun, au fost un grup unit. Asta mă bucură cel mai mult, faptul că au demonstrat că au spirit. Făcând o paranteză, meciul cu Metaloglobus a fost, poate, cel mai bun meci al nostru din această ediție de campionat, pentru că ne-am creat opt-nouă ocazii foarte mari, pe fondul unui joc cursiv, cu un ritm foarte bun de joc. Din păcate, acesta e fotbalul… miercuri n-am reușit să câștigăm pe fondul unui joc bun, iar astăzi, deși nu am prestat un joc de o calitate extrem de ridicată, am reușit să câștigăm”, a mai spus Andone.

Politehnica a acumulat 9 puncte după primele cinci etape, însă Bogdan Andone nu se hazardează în nominalizarea unei poziții pe care ar putea încheia echipa sa actualul sezon, dată fiind incertitudinea care persistă în continuare asupra unor grupări din „B”.

„Noi ne dorim să ne clasăm cât mai sus posibil. Politehnica nu e un proiect pe termen scurt. Ne dorim să avem continuitate în următorii ani, să creștem, iar acum suntem abia la primii pași. E foarte dificil, din toate punctele de vedere. Toată lumea din jurul echipei, suporterii, Druckeria, domnul rector… toată lumea este alături de noi și ne sprijină. Băieții sunt în creștere de la un meci la altul, dar nu aș putea spune acum un loc pe care vom termina. Ați văzut, sunt tot felul de rezultate neașteptate, echipe care se retrag sau joacă doar cu juniorii. Noi vom prinde aceste echipe mai modeste în decembrie, pe gheață, pe zăpadă, unde cine știe ce se poate întâmpla”, a conchis Andone.

Pentru Politehnica Timișoara urmează un nou meci extrem de dificil, de această dată pe teren propriu, cu CS Mioveni.