Politehnica Timișoara s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, după un meci extrem de dificil la Biled. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, după un gol marcat în penalti, în minutul 81, pe fondul unui joc nu foarte reușit al elevilor lui Bogdan Andone. Antrenorul timișorenilor spune însă că importantă e calificarea, nu modul în care aceasta a fost obținută.

„În primul rând, vreau să felicit echipa gazdă, Voința Biled, pentru tot ce a făcut în Cupa României. Despre meci… A fost un teren impracticabil, tare ca betonul, netăvălugit, nu se putea pasa absolut deloc. În prima repriză, cred că am avut șase-șapte situații de gol enorme, dar pur și simplu nu s-a putut finaliza. În repriza a doua, am avut din nou șanse foarte mari, Sorescu – singur cu portarul, Staicu – la fel, dar n-am reușit să marcăm. Le-am spus băieților că va fi mai mult un joc de luptă și să aibă răbdare, pentru că vom marca, deoarece valoric și fizic suntem peste cei de la Biled. Meciurile de Cupă sunt tot timpul dificile, ați văzut ce surprize au fost ieri… Le-am și spus băieților că important e să ne calificăm. Nu mă interesează cum, în prelungiri, la penaltiuri… Până la urmă, calificarea rămâne”, a declarat Bogdan Andone, după jocul de astăzi, de la Biled.

Tehnicianul polist spune că nu și-ar dori un adversar foarte puternic în următoarea fază, ci unul care să le permită elevilor săi să lupte, cu șansă, pentru avansarea în competiție.

„Nu-mi doresc un adversar anume. Am văzut că toată lumea își dorește Steaua, Dinamo sau alte echipe de acest gen. Eu îmi doresc, sincer, un adversar cu care să ne putem bate și în fața căreia să avem șanse pentru a avansa. Asta îmi doresc… O echipă de Liga I, dar una care, conjunctural, să nu fie într-o formă bună, sau care să aibă un meci mai dificil în campionat și să nu se întrebuințeze la maximum în Cupă. Mi-aș dori să trecem în optimile de finală”, a mai spus Andone.

Pentru Politehnica Timișoara, e a doua prezență consecutivă în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. În sezonul trecut, alb-violeții au trecut cu 6-1 de Șoimii Pâncota în turul 4, iar apoi au pierdut cu 3-0, pe „Dan Păltinișanu”, meciul cu Pandurii Târgu Jiu, la acea vreme participantă în prima divizie.