Politehnica Timișoara a reușit o victorie memorabilă în fața UTA-ei, 2-1 astăzi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Un meci cu o încărcătură aparte, care a fost pe gustul antrenorului alb-violeților, Bogdan Andone, obișnuit cu intensitatea marilor derby-uri din vremea în care îmbrăca tricoul Rapidului. Tehnicianul polist a mulțumit la final suporterilor, pentru atmosfera incendiară creată la partida de astăzi, dar și elevilor săi, care au dat dovadă de spirit de sacrificiu și au obținut un rezultat pe măsură.

„În primul rând, vreau să dedic victoria suporterilor, care au fost alături de noi la fiecare meci, atât la cele de acasă, cât și în deplasările foarte lungi pe care le-am avut în primele 12 etape. Le mulțumesc încă o dată că ne susțin. Mulțumesc familiei mele, pentru că e un mare sacrificiu să stăm despărțiți, ei la București, iar eu la Timișoara. Mulțumesc, de asemenea, jucătorilor. Mă bucur din suflet pentru ei, meritau această victorie pentru că au muncit foarte mult, s-au sacrificat, au fost determinați și îi felicit. Le-am spus și în vestiar, o spun și acum, pentru mine sunt cei mai buni”, a declarat, după meci, Bogdan Andone.

Antrenorul polist spunea, înainte de meci, că așteaptă cu nerăbdare să simtă pe propria piele intensitatea unui astfel de derby.

„A fost ceva extraordinar. Făcând o comparație, mi-am amintit de derby-urile Rapid – Steaua sau Rapid – Dinamo, din vremurile când jucam în Giulești. Un meci cu o încărcătură aparte și, cum am mai spus, fotbalul este făcut pentru suporteri. Mă bucur că băieții au încununat acest derby cu o victorie pentru acești oameni minunați”, a mai spus Andone.

Tehnicianul alb-violeților s-a arătat mulțumit de faptul că jocul bun, prestat de echipă și în celelalte jocuri din acest sezon, începe să se materializeze și prin puncte.

„Am spus.o tot timpul, noi am pierdut niște puncte foarte ușor, în meciuri pe care le aveam la îndemână. Cu acele puncte, eram în primele cinci echipe, dar chiar și așa, suntem pe locul 6, adică în obiectivul nostru. Făcând o analiză, poate doar meciul cu Dunărea Călărași a fost nereușit. Dar în celelalte meciuri am avut prestații bune și cred că suntem una dintre puținele echipe din Liga a II-a care încearcă să joace un fotbal de calitate. E foarte mult de muncă, apar rezultate nescontate, eliminări, suspendări, cum a fost și azi. Încercăm să ne îmbunătățim jocul cât mai mult posibil și să scoatem cât mai multe puncte. În iarnă vom trage linie, vom analiza unde suntem și vom vedea ce e de făcut pentru retur”, a afirmat Andone.

Referitor la faza din minutul 49, când căpitanul alb-violeților, Ioan Mera, și atacantul UTA-ei, Marius Curtuiuș, au fost trimiși la vestiare, Bogdan Andone a spus: „Nu am văzut faza, chiar nu am văzut ce s-a întâmplat. Am văzut doar faultul, dar apoi altercația nu am mai văzut-o. Cred că eram întors cu spatele”.