Politehnica Timișoara revine pe „Știința”, unde sâmbătă după-amiază va avea parte de un adversar puternic, CS Mioveni. Alb-violeții vin după succesul spectaculos de la Clinceni și își doresc să valorifice victoria externă prin alte trei puncte, culese pe propriul teren. Argeșenii vin la Timișoara după o înfrângere surprinzătoare, mai ales prin proporțiile scorului, 0-4 cu Pandurii Târgu Jiu, chiar pe propriul teren. Antrenorul polist, Bogdan Andone, consideră însă că rezultatul de luni, de la Mioveni, nu a reflectat întru totul realitatea din teren.

„Într-adevăr, a fost un rezultat surpriză la Mioveni etapa trecută. Am văzut meciul și pot spune că, prin prisma scorului, e un rezultat mincinos și neconcludent. Pandurii a meritat victoria, per ansamblu, dar la fel de bine putea câștiga și Mioveniul, care până la 0-1 a avut câteva situații foarte mari: Năstăsie, singur cu portarul, apoi Florescu a trimis un șut foarte bun. Dacă marcau primii, cu siguranță câștigau meciul”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul polist e de părere că orice echipă care înregistrează un asemenea eșec, va intra mai motivată în teren în următoarea rundă. „O echipă care vine după un meci pierdut la un asemenea scor, cu siguranță are o dorință de revanșă. Mioveniul va încerca să demonstreze că acel rezultat va fi un accident și, cu siguranță, nu va fi deloc un meci ușor pentru noi”, a mai spus Andone.

Antrenorul alb-violeților spune că atmosfera din lot rămâne pozitivă, mai ales după succesul de săptămâna trecută, de la Clinceni. „Atmosferă a fost și este bună. Noi luăm totul pas cu pas, luăm fiecare meci în parte, încercăm să ne îmbunătățim jocul individual, jocul colectiv, relațiile dintre jucători. Încercăm să scoatem maximum din fiecare meci. La fel vom încerca și sâmbătă. Sper să ajungem la ora meciului cu lecția învățată și să obținem la final ceea ce ne dorim, cele trei puncte”, a afirmat Andone.

A revenit Țugui

Una dintre noutățile săptămânii e reprezentată de revenirea la echipă a mijlocașului Andrei Țugui. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani și-a exprimat intenția de a-și încerca norocul în fotbalul italian, după cantonamentul de la Săcele. În cele din urmă, tot la dorința lui, s-a întors în lotul divizionarei secunde.

„Țugui a revenit la echipă, se antrenează cu noi, dar pentru meciul cu Mioveni nu va face parte din lot, pentru că a avut o perioadă mai lungă de pauză. Sper să se adapteze cât mai repede, pentru că avem nevoie de el, mai ales că e încă junior și a fost jucătorul clubului și în trecut. A fost dorința lui să revină. Am purtat discuții cu el, am vrut să îl fac să înțeleagă că e ultima lui șansă și, la insistențele băieților și ale conducerii, ne-am înțeles. E foarte important pentru el să se reintegreze și să facă parte din această echipă”, a afirmat Bogdan Andone.

Tot în această săptămână a sosit la echipă și al treilea portar din lot, Cosmin Dur-Bozoancă, împrumutat de la Viitorul Constanța.

„Aveam nevoie de trei portari, pentru că este un campionat lung. Am decis ca postul de portar să fie acoperit de juniori și am căutat o variantă de U21. Cred că am găsit o soluție foarte bună pentru noi, la Viitorul Constanța. E un portar care a petrecut șapte ani la academia lui Hagi și nu întâmplător a stat atât de mult acolo. Sper să se integreze cât mai repede și să aibă un sezon foarte bun, să ne ajute să rămânem în zona superioară a clasamentului”, a spus Andone, despre cel mai nou goalkeeper al Politehnicii.

Clubul alb-violet lucrează în continuare la situația sârbului Borislav Topic, o problemă care s-ar putea însă prelungi. „La noi, birocrația se mișcă mai greu, din păcate. Eu îmi doresc să îl am la dispoziție cât mai repede. Încetul cu încetul se adună și cartonașele și vom fi descoperiți. Am spus-o și o repet, în acea poziție, la fundaș central, suntem cei mai descoperiți”, a mai spus Andone.

Partida Politehnica Timișoara – CS Mioveni, din etapa a 6-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul „Știința”, și nu va fi televizată.