Politehnica Timișoara începe noul sezon cu una dintre cele mai lungi deplasări ale campionatului. Sâmbătă, la ora 11:00, alb-violeții vor evolua la Brăila, în compania Daciei Unirea, o formație măcinată de grave probleme financiare în această vară, dar care a reușit, în mare parte, să își păstreze nucleul din sezonul trecut.

De altfel, Politehnica are parte doar de deplasări lungi în primele etape ale noului sezon, după Brăila urmând călătorii la Târgoviște și Clinceni, într-un interval relativ scurt.

„Așteptăm cu entuziasm și încredere acest început de campionat. Am mai spus-o, va fi unul dificil, cu o serie de deplasări lungi în primele etape. Începem la Brăila, peste două săptămâni mergem la Târgoviște, la trei zile jucăm acasă, cu Metaloglobus, iar după alte două zile mergem la Clinceni…”, a declarat „principalul” Politehnicii, Bogdan Andone.

Tehnicianul alb-violeților nu crede că jocul de sâmbătă va fi influențat de problemele financiare cu care se confruntă gruparea brăileană. În opinia lui Andone, Dacia Unirea a rămas aceeași „nucă tare” din sezoanele trecute, mai cu seamă pe propriul teren.

„La Brăila se câștigă foarte greu, indiferent de problemele pe care le au. Eu cred că acele probleme ale lor se vor regla încetul cu încetul, pentru că am văzut că au fost și conducătorii orașului să discute cu jucătorii. Dacia Unirea e o echipă foarte puternică, mai ales pe teren propriu, unde cedează foarte greu puncte. Suntem pregătiți, mai avem încă două zile la dispoziție pentru a pune la punct ultimele detalii și cred că vom reuși până la ora jocului”, a afirmat Andone.

Poparadu își întârzie debutul

Politehnica nu se va baza în meciul de la Brăila pe ultimul sosit, Adrian Poparadu.Mijlocașul defensiv e în urmă cu pregătirea fizică, despărțirea sa de ACS Poli survenind imediat după încheierea sezonului trecut.

„Din păcate, avem un lot foarte subțire din punct de vedere numeric. Poparadu nu va fi, cu siguranță, în lot, pentru că a avut o perioadă destul de lungă de inactivitate și mai are nevoie de timp pentru a recupera la capitolul fizic, pentru a-și intra în ritm. Suntem cam la limită, nu am prea mari bătăi de cap în alcătuirea lotului de 18 jucători care va face deplasarea la Brăila”, a afirmat Andone.

În schimb, va fi apt Carol Taub. Fundașul stânga a ieșit accidentat de pe teren la finalul primei reprize a amicalului disputat sâmbătă de Politehnica, în deplasare, la CSM Lugoj. „Carol s-a antrenat normal și ieri. A fost doar o lovitură, un contact. E important că nu a fost ceva mai grav”, a spus Andone.

Politehnica a fost una dintre cele mai active echipe din liga secundă pe piața transferurilor. Până în momentul de față, nu mai puțin de zece jucători noi au ajuns în curtea alb-violeților. Antrenorul Bogdan Andone e convins însă că relațiile de joc se vor suda cât de curând.

„Într-adevăr, au fost foarte multe schimbări în lot și, cu siguranță, vom mai avea nevoie de timp pentru a ne închega. Dar jucătorii care au venit cred că au suficientă experiență pentru a se sincroniza cu ceilalți sau ei între ei. În cel mai scurt timp, cred că vom fi și o echipă omogenă”, a conchis Bogdan Andone.

Partida Dacia Unirea Brăila – Politehnica Timișoara, din runda inaugurală a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. Alb-violeții vor pleca din oraș mâine, în jurul prânzului, și vor pentrece prima noapte la Mogoșoaia. Vineri, își vor continua drumul spre Brăila, unde se vor caza în noaptea de dinaintea partidei.