Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a impus cu 1-0 în meciul de astăzi, de pe teren propriu, cu nou-promovata Știința Miroslava și urcă până pe poziția a șasea în clasament. Alb-violeții ar fi putut avea un avantaj mai consistent pe tabelă, însă în prima repriză au irosit câteva situații foarte mari de gol. Antrenorul Bogdan Andone spune că aceste ratări, din situații ideale, au costat echipa puncte importante în acest sezon. În schimb, tehnicianul polist se bucură pentru reușita lui Deian Sorescu, un tânăr căruia îi prezice un viitor frumos.

„Un meci de luptă, iar cel mai important lucru e că am reușit să îl câștigăm și să ne adjudecăm toate cele trei puncte. A fost un meci foarte dificil… Din păcate, etapă de etapă suntem nevoiți să improvizăm. Azi am jucat din nou cu Krausz fundaș central și l-am pierdut și pe el, pentru cumul de cartonaș galben, pentru etapa viitoare. La lotul pe care îl avem la dispoziție, nu ne e deloc ușor. Cei de la Miroslava au venit la Timișoara într-un sistem 5-4-1, au încercat să își vândă cât mai scump pielea. Formează o echipă puternică, de luptă. Din păcate, de acum încolo nu ne vor avantaja terenurile, pentru că noi suntem o echipă căreia îi place să construiască, să aibă posesie. Mă bucur pentru băieți, au reușit să gestioneze foarte bine rezultatul în repriza a doua. Din păcate, ratăm în continuare ocazii mari, cu seninătate. În loc să închidem meciul, să avem un avataj de două-trei goluri și să stăm liniștiți, suferim până la final”, a declarat Bogdan Andone.

În prima repriză, două dintre cele mai mari situații de gol au fost irosite de Marius Staicu, atacantul fiind de altfel schimbat în minutul 59 cu Bădăuță. Bogdan Andone spune că nu e doar supărat pe ratările numărului 19, ci pe cele ale întregii echipe, pe tot parcursul acestui tur de campionat.

„M-au supărat ratările din tot turul campionatului, nu doar cele ale lui Staicu. Dacă ne amintim de meciurile cu Metaloglobus și Balotești de acasă, de cele de la Afumați sau Motru, situații imense la 0-0. Sunt momente pe care trebuie să le speculezi, să le fructifici. În 90 de minute se pot întâmpla multe, poate aluneca un jucător, poate fi o fază fixă și primești gol. Din păcate, nu reușim să marcăm din situații clare. Mă bucur însă că a reușit Sorescu, a fost o reușită extraordinară, pe care o merita cu prisosință. Muncește mult, își dorește mult, e un jucător care va ajunge să joace la nivel înalt”, a mai spus Andone.

Politehnica Timișoara nu are foarte mult timp la dispoziție pentru a sărbători victoria cu Știința Miroslava. Miercuri, de la ora 14:00, alb-violeții vor juca în celălalt capăt al țării, la Suceava, cu ultima clasată, Foresta.