Politehnica Timișoara se mută pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu ocazia duelului de sâmbătă, din etapa a 10-a a Ligii a II-a, cu Dunărea Călărași. Adversarii alb-violeților vin după o serie de rezultate pozitive, însă antrenorul Bogdan Andone spune că echipa trebuie să înceapă să obțină puncte, indiferent de teren și indiferent de adversar.

„E un meci important pentru ambele echipe. Dunărea vine după o serie de șase meciuri cu victorie, în vreme ce noi venim după trei partide în care nu am reușit să câștigăm. Au fost însă trei meciuri în care am prestat un joc bun. E momentul să terminăm cu cadourile, cu punctele pierdute cu mare ușurință și aștept ca sâmbătă băieții să se mobilizeze 100%, să fie concentrați și determinați, pentru a putea obține toate cele trei puncte. Nu contează unde se joacă meciul, nu contează cine e adversarul, nu ne mai permitem să pierdem puncte, să facem cadouri… Avem nevoie de puncte și sper ca băieții să înțeleagă acest lucru și să fie concentrați pe tot parcursul jocului, să trateze fiecare fază cu mare atenție și să profităm de situațiile pe care ni le creăm”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul polist a caracterizat și echipa adversă, care de la venirea pe banca tehnică a bănățeanului Dan Alexa a obținut victorii pe linie.

„Dunărea e o echipă cu liniște financiară, cu jucători de calitate pentru nivelul Ligii a II-a. Din ce am văzut, e și o echipă pragmatică, joacă direct pe poartă și profită de greșelile adversarului”, a declarat Andone, care ar dori ca să vadă și la elevii săi o doză mai mare de pragmatism: „Cu siguranță, mi-aș dori să fim și noi mai pragmatici, pentru că la sfârșitul meciului contează punctele. Că joci urât, că joci frumos, că joci slab sau spectaculos, la sfârșit rămân punctele. Aș prefera să fim o echipă mult mai pragmatică, dar după cum am spus, avem jucători de foarte bună calitate, care sunt mult mai preocupați și joacă atunci când au mingea, iar pe faza de apărare suferim tocmai la această determinare și prin lipsa de sacrificiu”.

În meciul de săptămâna trecută, de la Afumați, Carol Taub a fost schimbat după o jumătate de oră de joc, din cauza unei accidentări. Fundașul stânga al timișorenilor s-a antrenat însă normal în această săptămână, la fel cum a făcut-o și Radu Motreanu, absent în duelul din Ilfov.

„Taub s-a antrenat zilele trecute normal, cu echipa. A revenit și Motreanu, după accidentarea de săptămâna trecută. Sper ca la ora jocului toți jucătorii să fie sănătoși, să fie apți, pentru a mă putea decide asupra celei mai bune formule”, a mai spus Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași, din etapa a 10-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.