Politehnica Timișoara a obținut trei puncte prețioase, într-o deplasare lungă și extrem de dificilă. Alb-violeții s-au impus cu 3-2 pe terenul Daciei Unirea Brăila, una dintre cele mai incomode divizionare secunde, mai ales în propriul fief. Antrenorul Bogdan Andone se declară mulțumit pentru victoria externă de astăzi, însă atrage atenția asupra necesității sosirii a încă unui fundaș central.

Bogdan Andone e de părere că drumul lung parcurs în ultimele două zile și vremea caniculară de astăzi, de la Brăila, au influențat ritmul de joc al „Băieților în ghete”, mai ales în repriza secundă.

„Concluzia e că mai avem foarte mult de muncă în organizarea jocului, mai ales pe plan defensiv. Avem în continuare nevoie de încă un fundaș central, unul de meserie, care să cunoască foarte bine poziția. Astăzi am jucat cu Bilia, care e reprofilat din fundaș lateral. Căldura foarte, foarte mare și-a pus și ea amprenta pe ritmul nostru de joc. Venim după o călătorie lungă, de 1.000 de kilometri parcurși în două zile, astfel că e normal să se acumuleze și puțină oboseală. Toți acești factori au dus la prestația noastră din repriza a doua”, a declarat Andone. „Nu spun că au fost greșeli personale la cele două goluri. Sunt greșeli firești, care apar pe parcursul unui joc. Însă e clar că avem nevoie de un fundaș central, pentru că ne lipsește… în mod normal am avea nevoie de doi, pentru a avea un lot complet. Dar, în momentul de față, aducerea măcar a unui fundaș central reprezintă o prioritate”, a completat tehnicianul polist.

Per total, Bogdan Andone se declară mulțumit de prestația de astăzi a echipei și consideră că, în actuala stagiune, puține vor fi echipele care vor pleca de la Brăila cu toate cele trei puncte. „În mare măsură, sunt mulțumit de evoluția întregii echipe. E foarte important că nu am cedat în repriza a doua și că am reușit să ne adunăm, să ne mobilizăm și să câștigăm. Cele trei puncte sunt cele mai importante după meciul de astăzi. Vom vedea la sfârșitul campionatului câte echipe vor reuși să câștige la Brăila. Cum am anticipat, formația gazdă a fost foarte periculoasă, cu jucători de viteză și calități bune în dueluri unu contra unu. E o echipă care, mai ales pe teren propriu, va câștiga foarte multe meciuri în acest sezon”, a mai spus Andone.

Antrenorul Politehnicii a fost nevoit să opereze prima modificare mult mai repede decât s-ar fi așteptat. În minutul 15, Ignea a fost faultat dur de Ioan Paul; mijlocașul Brăilei a văzut direct cartonașul roșu, iar cel al Politehnicii a ieșit accidentat din teren, lăsându-i locul lui Mădălin Stancu.

„Ignea are glezna umflată. Probabil e vorba despre o entorsă. Avea piciorul foarte, foarte umflat. Rămâne să vedem zilele viitoare cât de lungă va fi pauza pe care o va lua. Sperăm să nu fie ceva grav, pentru că ne dorim să-l avem înapoi în teren în cel mai scurt timp”, a declarat Andone.

Pe de altă parte, Cătălin Bădăuță a demonstrat că e în formă în acest început de sezon. Vârful pe care, înaintea meciului, Bogdan Andone l-a comparat cu Denis Alibec a reușit o „dublă”, iar tehnicianul polist e convins că, dacă va merge pe aceeași linie, „Bădă” va deveni unul dintre principalii marcatori ai campionatului.

„Am spus că e un jucător cu calități extraordinare. Dacă respect ce îi cer, dacă se pune la dispoziția echipei și joacă și pentru echipă, la calitățile pe care le are va fi unul dintre cei mai buni jucători din Liga a II-a, de departe, și va fi unul dintre golgheterii campionatului”, a afirmat Bogdan Andone.

Delegația polistă a pornit deja spre Timișoara, unde e așteptată să sosească în cursul nopții.