Dunărea Călărași s-a înființat în 1962 și este echipa-fanion a județului cu reședința în orașul aflat pe brațul Borcea al Dunării. În 1992, Dunărea, pe atunci în Divizia C, a fost eliminată în sferturile Cupei României de Politehnica Timișoara.

În 2015, a repromovat din Liga a III-a. Anul următor a fost aproape de prima ligă, dar a pierdut primul tur al barajului de promovare, cu UTA Bătrâna Doamnă. Cu timișoreanul Dan Alexa antrenor, a promovat, în premieră, în elită, în 2018, câștigând seria unică a eșalonului secund. După un singur an a retrogradat… Dan Alexa este acum manager general la Politehnica Timișoara.

Actualul antrenor (și conducător tehnic) al Dunării e Cristian Pustai. Acesta a scris istorie la echipa oraşului său natal, Gaz Metan Mediaş. Promovase în primul eşalon în 2008 şi calificase echipa, în premieră, în cupele europene, participând în 2011 în Liga Europa, unde i-au eliminat pe germanii de la Mainz 05!! S-a calificat, apoi, cu Pandurii în grupele Ligii Europa, în 2013, într-o grupă cu Dnipro Dnipropetrovsk, Pacos de Ferreira și Fiorentina.

Director tehnic la Dunărea este fostul internațional Ionel Ganea, ex-atacant la Politehnica Știința Timișoara.

În această toamnă, stadionul Ion Comșa din Călărași și-a inaugurat instalația de nocturnă.

Sursă foto: AFC Dunărea Călărași