Politehnica Timişoara a obţinut biletele pentru 16-imile de finală ale Cupei României după un meci cu peste 120 de minute. Alb-violeţii s-au impus după reprizele suplimentare de prelungiri, cu scorul de 4-3 (3-3, 2-1), pe terenul grupării din Liga 3 CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Echipa noastră a avut absenţe suplimentare pentru meciul de pe arena „Emilian Pavel” faţă de succesul de la Tg. Jiu. Pe lângă cei nouă jucători care au nevoie de testări negative pentru a reveni pe gazon în partidele oficiale, Ioan Mera (suspendat) şi Alin Manea (accidentat), s-au alăturat listei indisponibililor. Astfel, în primul 11 al Politehnicii am avut şi un nou debutant absolut, tot de la grupa 2004 – e vorba de fundaşul Tudor Moţiu. De asemenea, mai târziu în joc, mijlocaşul Luchian Gologan (2004) a bifat primele sale minute la seniori. Succesul de azi a venit cu sacrificiile sale. Sergiu Popovici nu a mai putut continua partida după nici jumătate de oră, în timp ce în finalul celei de-a doua reprize suplimentare a prelungirilor, Petre Ivanovici a văzut uşor al doilea avertisment şi a fost eliminat.

Politehnica a început bine meciul. Ionuţ Coadă a marcat după nici 15 minute de joc. Fundaşul central a înscris cu capul în urma unui corner executat impecabil de Munteanu. Pentru gazde a egalat Stupu, tot cu o lovitură de cap peste Fişteag în minutul 24. Peste doar trei minute însă alb-voleţii au trecut din nou în avantaj. Petre Ivanovici a spart gheaţa în tricoul Politehnicii cu un voleu din apropierea colţului careului mic la centrarea bună a lui Axente de această dată.

În partea secundă gazdele au insistat mai mult şi au reuşit să întoarcă scorul. În minutul 70 Vlad Bâte, jucător împrumutat de Politehnica la Ghiroda, a făcut 2-2 printr-un şut pe lângă portar după ce a rămas singur cu acesta. Apoi fostul vârf polist Gelu Velici a punctat dintr-o lovitură liberă din faţa careului când mai erau şase minute din timpul regulamentar. Politehnica a avut forţa să atace în prelungiri şi a restabilit egalitatea în al treilea minut suplimentar prin „capul” lui Axente la mingea retrimisă în careu de Ivanovici. În fine, avea să fie 4-3 pentru alb-violeţi în minutul 93, când Ivanovici a realizat dubla cu o reluare din prima, din careu, în urma unei degajări lungi a portarului Fişteag! Până la final Ghiroda a mai avut o ocazie importantă prin Velici (101), a cărui lovitură de cap a trecut însă pe lângă poartă.

Politehnica a obţinut astfel accesul în 16-imile Cupei României, fază în care vor intra în competiţie şi grupările din primul eşalon.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Gîrlea – A. Popa, Stupu, Vlădia – Mancaş (cpt.), Simedru **, Saizu (55, Velici), Ghinescu – S. Costea * (55, Bâte *), Piţigoi * (113, Grancea), Kayondo. Rezerve: Golban ** – Poparadu, Precup **. Antrenor: Vlad Bura.

Politehnica: Fişteag – Sofran *, Moţiu **, Coadă, S. Popovici (30, M. Mircea) – D. Radu **, B. Vasile – Munteanu, Ivanovici, D. Andrei ** (55, Gologan **) – Axente (cpt.). Rezerve: Hindrich ** – Spulber **, S. Iosif *, D. Olariu **. Antrenor: Octavian Benga.

*- junior U20, **- junior U18