După ce ne-au eliminat în ultimele sezoane din Cupa României, a venit în final și vremea revanșei în fața echipei Piroș Security Arad. Astăzi, pe stadionul din Sânicolaul Mic, Politehnica Timișoara a trecut de echipa arădeană cu scorul de 7-0. E adevărat, însă, că Piroș nu mai are forța din sezoanele trecute.

Cu o garnitură mult schimbată față de primul meci oficial din play-off, Mirel Albon mizând în acest meci și pe jucătoare mai puțin folosite în prima parte a campionatului, dar și pe nou-venita Tristan Corneil, fetele în ghete au dominat partida cap-coadă. Tot cap-coadă a cântat și galeria venită alături de junioarele Under 15, după meciul cu UTA Arad din Liga Elitelor U15 (scor 0-8).

Debutantă în meciul cu FC Carmen București și titulară astăzi, Lorena Mihăilesc deschide scorul în minutul 8 cu un șut plasat, după o pasă pe culoar dată de Clara Roșu. Imediat după ce se reia jocul, Florentina Ancăș recuperează balonul și nu se oprește până în careu, de unde trimite balonul în ațe. Primele 10 minute arătau că scorul va lua proporții mari, însă până la pauză jucătoarele alb-violete s-au întrecut în ratări, lipsa de concentrare făcându-și apariția în fața porții.

Repriza a doua a avut același scenariu, Politehnica atacând în valuri, de data aceasta cu mai multe realizări. În minutul 51, Nikolina Cakovic a marcat pentru 3-0 după ce a rămas 1-1 cu portarul advers, iar după șase minute Emilin Araujo trimite în poarta goală balonul centrat de Lorena Mihăilesc. Abia intrată pe teren, în minutul 62 Melisa Șodinca își trece numele pe lista marcatoarelor după o pasă excelentă a Clarei Roșu, iar Mihăilesc reușește dubla trei minute mai târziu. Aflată la al doilea meci în Cupa României alături de senioare, Florentina Florea a ratat de la punctul cu var șansa celui de-al șaptelea gol. Acesta a venit pe final de meci și a fost unul de generic, Genoveva Roșie șutând direct în vinclu de la peste 20 metri.

Fluier final și Politehnica Timișoara trece în sferturile de finală, urmând să își afle adversara în perioada următoare, prin tragere la sorți. Celelalte echipe calificate sunt AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, FC Universitatea Cluj, Farul Constanța, Rapid București, Carmen București, CS Gloria Bistrița și Banat Girls.

Piroș Security Arad: 18. Maha Eldemrdash Shehata – 90. Andrada Ungur, 11. Bianca Granados, 10. Melisa Olariu (cpt.), 5. Loredana Cosma, 13. Izabela Varga, 17. Lorena Cociuba, 4. Gianina Stanoiev, Carla Kugler, Alexia Roz, 3. Patricia Gherheș.

Rezerve: 7. Andrada Vanu, 14. Larisa Nemet, 16. Maria Nicola, 21. Antonia Vidrascu, 15. Raluca Mateș, 20. Paula Nicoară.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 7. Florentina Ancăș, 4. Cristina Codrescu (15. Denisa Hațegan 75’), 29. Tristan Corneil, 27. Genoveva Roșie, 24. Cristina Sucilă (cpt.) (16. Florentina Florea 75’), 11. Larisa Grigore (10. Nikoleta Kurja 60’), 8. Clara Roșu (2. Anca Dobai 75’), 12. Lorena Mihăilesc, 3. Emilin Araujo (23. Melisa Șodinca 60’), 9. Nikolina Cakovic.

Rezerve: 1. Gabriela Bogdan, 25. Dana Cioablă.