Politehnica Timișoara câștigă Campionatul Național Under 17 și confirmă astfel că titlul național obținut anul trecut la Under 15 nu a fost o întâmplare, 8 jucătoare de 2007 și 2008 de atunci aflându-se în lotul de anul acesta, alături de jucătoare născute în 2006 și întăririle de 2007 aduse în vara anului 2022.

La turneul final de la Râmnicu Vâlcea au participat alături de echipa noastră Vulpițele Galbene Roman, Fair-Play București și Universitatea Olimpia Cluj. Poli a obținut titlul fără drept de apel, dominându-și clar adversarele, reușind să câștige cu zece goluri marcate și niciunul primit.

În sistem de final four, au fost înregistrare următoarele rezultate:

Semifinale

Vulpițele Galbene Roman 6:4 Fair-Play București

Politehnica Timișoara 4:0 Universitatea Olimpia Cluj

(marcatoare: Lorena Mihăilesc, Nicol Dincă-Vuia, Patricia Șerban și Ionela Năstăsoiu)

Finala mică

Fair-Play București 6:5 Universitatea Olimpia Cluj

Finala mare

Vulpițele Galbene Roman 0:6 Politehnica Timișoara

(marcatoare: Lorena Mihăilesc (3), Nicol Dincă-Vuia, Elena Petrișor și Ionela Năstăsoiu)

„Un titlu foarte meritat, cred că pe toată durata anului am fost cea mai bună echipă, atât în seria din care am făcut parte, una în care au fost mai multe echipe bune – Universitatea Olimpia Cluj, Vasas Femina și nu doar ele, cât și la turneul final. Echipa noastră a arătat de departe cel mai bun joc. Aș vrea să îi mulțumesc și lui Alin Paleacu, care a dus o muncă de zece luni foarte bună la această echipă. Dar în primul rând vreau să le felicit și să le mulțumesc fetelor care s-au dedicat acestei echipe, care au arătat că au potențial și că pot fi soluții pentru echipa de senioare a Politehnicii și pentru echipele naționale de junioare ale României” a declarat managerul Mirel Albon.

Lotul Politehnicii Timișoara de la turneul final

2006: Nicol Dincă-Vuia, Andreea Șepețan, Florentina Florea, Roxana Dovîncescu, Ionela Năstăsoiu

2007: Gabriela Bogdan, Anisia Medre, Bianca Corsei, Alexandra Boboc, Alexandra Mogoșanu, Patricia Șerban, Elena Petrișor, Andra Mihăescu, Dana Cioablă

2008: Cristina Panatie, Lorena Mihăilesc

Staff:

Mirel Albon – antrenor principal

Orlando Ștefan – antrenor secund

Sabina Scurtu – preparator fizic

Rodica Bogdan – kinetoterapeut

Diana Coltofean – ofițer de presă/team manager