Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

După doi ani și jumătate, Ripensia și Politehnica se vor afla din nou față în față, de această dată în Liga a II-a. Fundașul stânga al alb-violeților, Carol Taub, a evoluat în toate cele patru dueluri oficiale disputate împotriva roș-galbenilor și speră ca statistica să rămână favorabilă echipei sale și după confruntarea de mâine dimineață, din Ciarda Roșie.

„E un meci important pentru noi. Trebuie să avem atitudine și să câștigăm cele trei puncte. Un asemenea derby benefic pentru fotbalul timișorean, mai ales că vorbim despre două echipe cu tradiție”, a declarat Carol Taub.

Fundașul stânga al Politehnicii consideră că un asemenea duel ar fi fost mai potrivit pe stadionul „Dan Păltinișanu”, acolo unde publicul ar fi fost mult mai numeros. „Sincer, mi-aș fi dorit să jucăm pe «Dan Păltinișanu». Ar fi venit și mai multă lume la stadion și ar fi fost o atmosferă mult mai frumoasă. În Ciarda Roșie, terenul e mai mic, iar publicul nu va fi atât de numeros”, a spus Taub.

Carol Taub e unul dintre cei mai vechi jucători din actualul lot al Politehnicii. De altfel, el a prins toate cele patru meciuri oficiale pe care alb-violeții le-au disputat împotriva Ripensiei, două în faza județeană a Cupei României și alte două în campionat.

„După trei sezoane, iată că ne întâlnim din nou. Nu m-am gândit niciodată că ne vom reîntâlni aici. La vremea respectivă, noi ne vedeam de parcursul nostru, spre eșaloanele superioare și nu m-am gândit că ne vom duela din nou”, a declarat Taub, care a mărturisit că victoria cu „Ripi” din martie 2015, 6-2 pe stadionul „Dan Păltinișanu”, va rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri pentru el: „Acel 6-2 de pe stadionul Dan Păltinișanu mi-a rămas în amintire. A fost cel mai frumos moment din duelurile directe cu cei de la Ripensia. La fel ca noi, cred că și ei își doresc să învingă. Vom vedea sâmbătă cine va avea câștig de cauză”.

Partida Ripensia Timișoara – Politehnica Timișoara va avea loc mâine, de la ora 11:00, pe arena din Ciarda Roșie. Meciul nu va fi televizat.