Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, meci contând pentru etapa 11 a Superligii. La capătul unei dispute cu două părți diferite, Poli obține ultimele trei puncte pe teren propriu din acest an.

Prima parte a primei reprize a fost controlată de Gloria Bistrița, care ne-a ținut în jumătatea proprie, nereușind să ne apropiem deloc periculos de poarta adversă, iar pasele erau mai mereu fără destinatar alb-violet. După câteva baloane respinse de Sara Câmpean, Poli începe să prindă curaj și să pună presiune. Cea mai mare ocazie a primei părți i-a aparținut însă Mihaelei Merlan, care a șutat puternic de la marginea careului, Câmpean respingând în corner. De cealaltă parte, la cea mai periculoasă fază, Nikoleta Kurja a șutat pe lângă poartă.

Repriza a doua a fost total diferită și controlată aproape în totalitate de Poli. Introducerea Andreei Șepețan a schimbat jocul pe faza de atac, roadele văzându-se rapid. În minutul 51 aceasta pătrunde în careu pe partea dreaptă, îi pasează Dimitrei Ivanova care șutează cu stângul și deschide scorul. După alt șut pe lângă poartă, în minutul 62 Nikoleta Kurja face 2-0 din lovitură liberă de la aproximativ 18 metri. Poli și-a creat și alte ocazii, Gloria trecând greu de jumătatea terenului. Spre final, motoarele alb-violete nu au mai fost turate, Bistrița apropiindu-se periculos de poarta noastră, Kara-Jouli ratând o ocazie imensă, șutând peste poartă din careu. La ultima fază de joc, aceeași Kara-Jouli șutează la poartă, Sara Câmpean prinzând balonul după ce respinge în transversală în primă fază.

Fluier final și trei puncte pentru a ne menține în fruntea clasamentului. În etapa următoare Politehnica Timișoara se deplasează la malul mării pentru duelul cu Farul Constanța, meci programat pentru 25 noiembrie, ora 13:00.

„În prima repriză jucătoarele de la Bistrița au fost mereu primele la minge, au fost parca mai motivate și mai determinate. Am jucat cu puțină teamă, nu am înțeles de ce, la pauză le-am întrebat acest lucru și le-am spus că nu avem nimic de pierdut. De pierdut au celelalte echipe, noi avem puncte avans și după această etapă clar rămânem pe primul loc. Andreea Șepețan a adus un plus mare în atac, am mai făcut o schimbare – a trecut Dimitra Ivanova vârf și Dyana Dawood la mijloc, iar acest lucru a creat multe situații de gol. Puteam să marcăm mult mai multe goluri, am avut câteva situații foarte clare. Pe final ne-am înmuiat puțin, așteptam să treacă timpul, e normal să mai întârzii puțin jocul când ai 2-0, dar am făcut-o prea mult, le-am adus peste noi și puteau să ne dea un gol, să reintre în joc și să tremurăm. Nu s-a întâmplat așa, mă bucur.

Cel mai mult mă bucură faptul că echipa crește și câștigă în maturitate. Astăzi nu ne-am mai precipitat nici la 0-0, nici la 1-0 sau 2-0. Am dat dovadă de maturitate, de răbdare, am avut ocazii, am controlat jocul, echipa adversă a avut puține, zic eu, ocazii mari – câte una în fiecare repriză. La ambele Sara Câmpean a intervenit excepțional. Ca să câștigi trofee sau să obții calificări, trebuie să te mai scoată și portarul uneori. Sara ne-a scos astăzi de două ori, a făcut-o și în prima etapă cu Ciuc. Sper să îi dea și ei încredere pe viitor și cred că poate să devină o soluție pentru Echipa Națională” a declarat la final Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 18. Alexandra Boboc, 14. Anda Jivan, 5. Teodora Meluță (cpt), 2. Laura Sondore, 10. Nikoleta Kurja. 11. Roxana Mirea, 16. Dimitra Ivanova, 17. Shaira Pera (19. Andreea Șepețan 46’), 8. Dyana Dawood (25. Dana Cioablă 78’), 99. Emilly Scaramelo

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 20. Roxana Dovîncescu, 22. Bianca Corsei, 23. Patricia Șerban, 24. Elena Petrișor.