Politehnica Timișoara a întâlnit în această seară, pe arena Știința, echipa Centrului Național de Pregătire din Timișoara. După ce săptămâna trecută, cele două combatante au remizat, scor 2-2, și de această dată a rezultat un duel cu multe goluri, încheiat însă cu victoria alb-violeților, scor 3-2.

Divizionara secundă a deschis scorul în minutul 19, prin Romeo Bănică, vârful împrumutat de la Viitorul Constanța învingându-l pe Pădure cu un șut din lateral dreapta, la colțul lung, după o pasă primită de la Plămadă. 2-0 s-a făcut în minutul 30, atunci când Plămadă a ajuns în situație de finalizare, a scăpat singur cu Pădure, l-a driblat pe stânga și a înscris în poarta goală.

La fel ca săptămâna trecută, tinerii de la CNP au izbutit să refacă un handicap de două goluri. Coroiu a redus din diferență în minutul 37, în urma unui contraatac. Apoi, în minutul 61, Szasz a pierdut ușor o minge în propria jumătate, fiind deposedat de Rusu, care a țâșnit spre careu și l-a învins pe nou-intratul Borbei.

Politehnica a obținut victoria pe final, atunci când Plămadă a fost faultat de Țiereanu în suprafața de pedeapsă. Lazea a transformat cu siguranță penaltiul, pentru 3-2, stabilind rezultatul final.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Munteanu – Bedea, Szasz, Coadă, Cojocaru – Ghinescu, Ignea, Lazea, Miholca – Plămadă, Bănică. Au mai intrat Borbei – D. Bot, Prodana, Rus
CNP Timișoara (anterior Cristian Petcu): Pădure – Jurj, Țiereanu, Goța, Stoianovici, Pop, Coroiu, Trip, Gâdea, Pițigoi, Șimăndan. Au mai intrat Matenciuc – Mițuică, Cin, Popa, Bănceanu, Lazăr, Rusu, Kecskes

“Sunt foarte binevenite aceste jocuri de pregătire, de verificare. A fost un antrenament foarte bun și mă bucur că nu avem jucători accidentați. Consider că ne-am atins toate obiectivele, atât din punct de vedere al fazelor de joc, al celor ofensive și al fazelor fixe, cât și ca efort. Consider că, încetul cu încetul, toți jucătorii pe care îi avem la dispoziție, toți jucătorii care sunt apți, încep să intre într-un ritm de joc apropiat de cel competițional. Noi tratăm orice joc de pregătire la fel ca unul oficial. La lovitura de pedeapsă a executat Lazea, pentru că există o ordine a executanților. Pe el îl cunosc destul de bine, a executat loviturile de pedeapsă și la Lugoj. Era unul dintre cei trei jucători desemnați să execute, iar cum Ignea era ieșit, era normal ca Lazea să execute”, a declarat, la final, antrenorul Politehnicii, Cosmin Petruescu.

Politehnica Timișoara va evolua pe teren propriu în etapa a 3-a a Ligii a II-a. Duminică, de la ora 18.00, alb-violeții vor primi, pe stadionul Dan Păltinișanu, vizita Luceafărului Oradea.