În urma informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora mai mulți jucători de fotbal din Timiș, printre care doi fotbaliști proaspăt transferați de echipa noastră (Andrei Făgărășanu și Andrei Mura),  sunt anchetați de Federația Română de Fotbal pentru participarea la pariuri sportive, SSU Politehnica Timișoara comunică următoarele lucruri:

1. Ambii jucători în cauză sunt anchetați pentru fapte săvârșite în trecut, în tricoul altor formații, de aceea asocierea imaginii cu Poli Timișoara este forțată și tendențioasă. Considerăm un atac nedrept care nu are nici o legătură cu realitatea. În cadrul clubului nostru, jucătorii sunt educați și instruiți să respecte integral regulamentele jocului de fotbal, suporterii, autoritățile, comunitatea locală și sportul pe care îl iubesc (fotbalul). Valorile noastre sunt definite clar și printr-un proces permanent de instruire le transmitem în organizația noastră tuturor membrilor, de la staff tehnic și până la cel mai tânăr jucător din Academie. Nu ne dezicem niciodată de oamenii noștri, dar condamnăm și sancționăm ferm orice abatere de la cele scrise mai sus. Oferim suport și sprijin jucătorilor noștri pentru a-i îndrepta spre o carieră de succes, așa cum mulți jucători trecuți prin Banat au reușit sub culorile alb-violet.

2. Fiecare om, fie că este jucător de fotbal sau nu, are dreptul la viața sa privată și este direct răspunzător pentru acțiunile sale. Poli Timișoara nu poate controla viețile nimănui, poate fi doar un exemplu de bune practici și de excelență, așa cum istoria noastră de 102 de ani a confirmat-o de foarte multe ori. Când greșim, ne asumăm acest lucru cu onestitate și încercăm să îndreptăm lucrurile. Doar așa putem evolua către o societate pe care ne-o dorim cu toții. Însă, nu putem fi acuzați sau responsabili pentru acțiunile altor persoane, chiar dacă acestea au uneori efecte și asupra organizației noastre.

3. Sprijinim autoritățile, ori de câte ori este necesar, pentru a promova valorile sociale. Suntem parteneri deschiși și de încredere și acest lucru îl vom face în continuare, inclusiv în acest caz.

4. Condamnăm ferm orice abatere de la Regulamentul Jocului de Fotbal. Ne dorim cu toții un climat sănătos prin care să putem dezvolta acest fenomen în România și să ajungem să avem împreună performanțele pe care ni le dorim.

Vom reveni cu precizări suplimentare în momentul finalizării anchetei.

23 iunie 2023

SSU Politehnica Timișoara

Adrian Laichici

Departamentul Marketing și Comunicare