Foto: Gabriel Brezeanu

Sezonul de toamnă din Liga a II-a a programat meciuri de cele mai multe ori extrem de disputate, chiar încrâncenate. O spune situația cartonașelor arătate în cele 209 meciuri jucate în acest sezon, în care s-au arătat nu mai puțin de 1012 cartonașe galbene! Eliminări au fost relativ puține, 50 în total, ceea ce înseamnă un raport de 0,2 cartonașe roșii pe meci. Vom vedea însă, în cele ce urmează, care sunt echipele cele mai „avertizate” ori cele mai „cuminți” și cum se situează Politehnica Timișoara în aceste ierarhii.

Ne vom referi, mai întâi, la alb-violeți. Timișorenii au adunat în acest sezon 53 de cartonașe galbene, cele mai multe prin Ioan Mera – 7. Tot căpitanul de drept al Politehnicii și-a trecut în cont și singurul cartonaș roșu al echipei din acest sezon, văzut în meciul cu UTA.

Iată însă cum se împart cartonașele galbene în rândul „Băieților în Ghete”:

7 – Ioan Mera;
6 – Radu Motreanu, Raul Krausz;
5 – Deian Sorescu, Dănuț Bilia;
4 – Carol Taub, Adrian Poparadu;
3 – Cornel Predescu;
2 – Cătălin Bădăuță, Ionuț Coadă, Alin Ignea, Cosmin Dur-Bozoancă, Ionuț Plămadă;
1 – Marco Giuricici, Marius Staicu, Andrei Țugui

Așadar, un număr de 16 jucători au văzut cel puțin un cartonaș galben în acest sezon. Dintre cei 22 de fotbaliști utilizați cel puțin un minut de Bogdan Andone în actuala stagiune, au scăpat neavertizați doar portarii Markos Gakos și Emanuel Fișteag, alături de jucătorii de câmp Borislav Topic, Alin Crișanov, Răzvan Ghinescu și Mădălin Stancu.

ASA ridică media generală a cartonașelor!

Prin cele 53 de cartonașe galbene totalizate în acest sezon, Politehnica se situează peste media campionatului. Cum spuneam mai sus, s-au dictat 1012 avertismente în cele 209 meciuri din acest sezon (numărul e impar deoarece, în etapa a 5-a, FC Argeș a câștigat meciul cu Luceafărul Oradea prin neprezentarea bihorenilor). Așa încât avem o medie de 4,8 cartonașe galbene dictate pe meci și una de 50,6 pe echipă.

De departe, cea mai avertizată echipă în acest sezon e ASA Târgu Mureș. Fosta prim-divizionară a totalizat nu mai puțin de 69 de galbene, la distanță considerabilă de următoarele clasate în această ierarhie, CS Balotești și Metaloglobus București, cu câte 55. La polul opus se situează Chindia Târgoviște, cu doar 39 de avertismente.

Iată însă cum arată situația „galbenelor” la nivelul Ligii a II-a:
69 – ASA Târgu Mureș;
55 – CS Balotești, Metaloglobus;
54 – Ripensia Timișoara, Academica Clinceni;
53 – Politehnica Timișoara, FC Argeș, Olimpia Satu Mare;
52 – Pandurii Târgu Jiu;
51 – Sportul Snagov;
49 – Dunărea Călărași, CS Mioveni;
48 – Știința Miroslava;
47 – Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, UTA, Hermannstadt;
40 – CS Afumați;
39 – Chindia Târgoviște.

În ceea ce privește cartonașele roșii, Politehnica se regăsește în zona echipelor „disciplinate”, cu o singură eliminare. Există însă două formații care nu au încasat niciun cartonaș roșu în acest sezon, Dunărea Călărași și CS Afumați. Conduc această ierarhie FC Argeș și Metaloglobus, cu câte 6. De menționat că piteștenii au văzut cinci din totalul de șase cartonașe roșii în ultimele patru etape ale sezonului de toamnă! Iată situația completă:

6 – FC Argeș, Metaloglobus;
4 – Sportul Snagov, CS Balotești;
3 – ASA Târgu Mureș, Luceafărul Oradea, Ripensia Timișoara, Foresta Suceava, UTA;
2 – Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, CS Mioveni, Hermannstadt;
1 – Știința Miroslava, Politehnica Timișoara, Olimpia Satu Mare;
0 – Dunărea Călărași, CS Afumați

În medie, fiecare divizionară secundă a adunat 2,5 cartonașe roșii, iar media pe meci a eliminărilor e de 0,2.