Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara continuă să își contureze lotul pentru noul sezon. Pe lângă campania de achiziții, se discută în continuare și cu fotbaliștii care s-au regăsit în lotul echipei în sezonul trecut. Unul dintre cei mai experimentați jucători din lot, Cristian Scutaru, a semnat prelungirea pe doi ani a înțelegerii cu Politehnica Timișoara. Pe de altă parte, după trei sezoane petrecute în tricoul „studenților”, Marco Giuricici părăsește echipa.

Cristian Scutaru a semnat cu Politehnica prelungirea înțelegerii pe încă două sezoane. Sosit în alb-violet în pauza de iarnă a stagiunii trecute, „Scuti” a bifat 11 apariții în campionat, toate ca titular. Fundașul născut la 13 aprilie 1987 la Reșița a evoluat, de-a lungul anilor, la CSM Reșița, Jiul Petroșani, Poli Timișoara, Gloria Buzău, CS Buftea, Dinamo București, ACS Poli și UTA. La nivelul Ligii I, a disputat 116 meciuri și a marcat 3 goluri. În competițiile continentale a strâns, în total, 9 apariții, 6 în Europa League și 3 în Champions League, toate cu Poli. De asemenea, Scutaru a fost internațional U19 și U21 al României, agonisind 12 meciuri și 2 goluri la aceste selecționate.

Pe de altă parte, Politehnica Timișoara s-a despărțit de jucătorul de bandă stângă Marco Giuricici, care se va stabili în străinătate. Născut la 22 septembrie 1996 la Moldova Nouă, Giuricici a evoluat în cariera sa la Dunărea Moldova Nouă, LPS Banatul și CFR Timișoara. În 2015, odată cu promovarea Politehnicii în Liga a III-a, a făcut trecerea în alb-violet. A contribuit la accederea în eșalonul secund, având 4 goluri marcate în sezonul 2015/2016. În cele două sezoane petrecute în Liga a II-a, Giuricici a strâns 25 de meciuri și un gol în tricoul Politehnicii.