În victoria de ieri, cu CS Mioveni, și-a consfințit debutul în alb-violet portarul Cosmin Dur-Bozoancă. Sosit la mijlocul săptămânii la Timișoara, după perfectarea împrumutului său de la Viitorul Constanța, goalkeeperul în vârstă de 19 ani a fost titularizat de Bogdan Andone și a reușit să mențină poarta neatinsă până la final. De altfel, meciul de ieri, cu CS Mioveni, a fost primul fără gol primit în acest sezon de Politehnica Timișoara.

„Am ajuns de puține zile la Timișoara și am reușit să și debutez. Mă bucur că «Mister» (n.r. Bogdan Andone) a avut încredere în mine și sper să demonstrez în continuare că merit să fiu titular și să îmi ajut echipa cât mai mult posibil”, a declarat Cosmin Dur-Bozoancă, după succesul de ieri, cu CS Mioveni. Trei puncte importante, însă obținute după 90 de minute de muncă de el și colegii săi: „A fost într-adevăr o victorie muncită, după un meci foarte greu. Le mulțumim în primul rând suporterilor, pe care îi simțim alături de noi zi de zi, meci de meci. Am jucat acasă și am reușit să ne impunem. Am reușit să marcăm primii și apoi să închidem meciul, în condițiile în care Mioveniul nu și-a creat multe ocazii de poartă. Suntem foarte fericiți că am reușit să câștigăm și sperăm să scoatem un rezultat pozitiv și săptămâna viitoare, la Sibiu”.

„Coco” e considerat unul dintre cei mai talentați portari crescuți în ultimii ani în Academia Gheorghe Hagi. În sezonul trecut, a evoluat în Liga a III-a, la „satelitul” Viitorului, dar a prins minute și în UEFA Youth League. Portarul născut la Brașov a venit pe Bega hotărât să își demonstreze valoarea și să pună umărul la o performanță cât mai bună pentru Politehnica.

„Nu m-a surprins venirea la Timișoara. Chiar a fost o variantă bine venită pentru mine, pentru că la Viitorul nu aveam șanse foarte mari să joc. Am venit aici să arăt de ce sunt în stare, să mă impun, și să ajut echipa pentru un an de zile sau chiar mai mult, de ce nu? Poate vom reuși o performanță măreață, adică să promovăm. Avem un început de sezon destul de bun, iar dacă vom continua să adunăm puncte, de ce să nu sperăm?”, a declarat Dur-Bozoancă.

Noul goalkeeper al Politehnicii spune că s-a acomodat rapid cu atmosfera din vestiarul „Băieților în Ghete”.

„În aceste zile, am încercat să mă acomodez cât mai repede, să îmi cunosc noii colegi. Am stat foarte mult de vorbă cu ei și ne-am pus la punct ideile de joc. Eu fusesem obișnuit cu un stil de joc puțin diferit, la Viitorul încercam să plecăm cu mingea de jos. Și aici încercăm să facem același lucru, dar apar situații în unele meciuri în care trebuie să jucăm mai pragmatic, să ținem de rezultat, pentru a aduna puncte. Iar asta deoarece ne propunem victoria în fiecare meci”, a mai spus Cosmin Dur-Bozoancă.

***

Pentru Politehnica Timișoara urmează un examen extrem de dificil, în etapa a 7-a. Alb-violeții vor evolua pe terenul noului lider, AFC Hermannstadt, formație pregătită de fostul fundaș al lui Poli din anii 90, Alexandru Pelici. Partida e programată sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 16:00, și va fi televizată de Digi Sport.