Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara a spart gheața în primul derby de tradiție al actualei stagiuni. 1-0 cu „U” Cluj, un rezultat important pentru moralul alb-violeților, în primul rând grație valorii individuale a jucătorilor formației ardelene. Antrenorul Cosmin Petruescu s-a declarat mulțumit de dăruirea elevilor săi de pe parcursul celor 90+5 minute.

„În primul rând, aș vrea să îi felicit pe băieți, pentru că au fost admirabili astăzi. Mă bucur că a ieșit soarele și pe strada noastră. Am avut întotdeauna încredere în băieți, era normal să sperăm până la capăt și cred că jocul de astăzi a fost câștigat în primul rând cu sufletul și apoi cu mintea. Am întâlnit un adversar de calitate, trebuie să recunoaștem că am avut și puțină șansă, dar, în același timp, am fi putut înscrie și golul al doilea, la una dintre ocaziile pe care le-am avut în prima repriză”, a spus, la final, Cosmin Petruescu.

Alb-violeții au stabilit scorul final încă din minutul 5, prin golul lui Gelu Velici. Cosmin Petruescu spune că și-ar fi dorit un astfel de scenariu pentru începuturile de joc și în primele trei etape.

„Mi-am propus să începem fiecare meci în forță, să marcăm la fiecare meci, dar din păcate nu am reușit în primele trei jocuri. Mă bucur însă că acum am obținut o victorie meritată și muncită. Cum am spus și înaintea jocului, eram datori din punct de vedere moral suporterilor, care și azi au fost admirabili, ne-au încurajat pe toată durata partidei, și mai ales pe final, când aveam mare nevoie de ei. În repriza a doua și în special în ultimele minute, cei de la Universitatea Cluj ne-au supus unei presiuni constante. Mă bucur că am reușit să rezistăm până la final, e o victorie obținută în primul rând datorită forței grupului, care a avut câștig de cauză în detrimentul valorii individuale”, a mai spus Petruescu.

„Conferențiarul” a subliniat faptul că e nevoie în continuare de răbdare pentru a suda actualul grup, unui în mare măsură înnoit pe perioada verii.

„Am spus-o întotdeauna: e nevoie de timp, să nu uităm să suntem o echipă în plină reconstrucție, avem foarte mulți jucători veniți în această vară, inclusiv staff-ul tehnic e nou. Astfel că era nevoie de timp pentru a omogeniza tot ceea ce înseamnă parte fotbalistică la Politehnica Timișoara. Nu a fost ușor, mă bucur că am găsit înțelegere și sper să o găsim și în continuare. Țin să mai precizez că, atunci când am obținut rezultate nu tocmai fericite, nu am făcut înmormântare, cum nici după această victorie nu facem nuntă. În fond, nu sunt decât trei puncte, e adevărat, obținute cu mult sacrificiu”, a declarat Petruescu.

Antrenorul polist a ținut să sublinieze faptul că, din punctul de vedere al condițiilor și al organizării, lucrurile sunt în grafic la Politehnica.

„Nu putem să ne plângem de abolut nimic în ceea ce privește partea organizatorică. Mă consider un antrenor privilegiat, pentru că am aproape toate condițiile pe care și le-ar dori cineva pentru a lucra în liniște. La ora actuală sunt în desfășurare lucrările la baza de refacere de la stadionul «Știința», care sper să fie finalizate într-un viitor cât mai apropiat. Dar, din punctul de vedere al punctului, al lotului, al întregii echipe, sunt foarte mulțumit. Ne bucurăm astăzi de victoria obținută, iar de mâine va trebui să ne pregătim de jocul de la Bacău, împotriva unei formații despre care, deocamdată, nu avem foarte multe informații. Dar am încredere în colaboratorii mei, că îmi vor pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru a pregăti în liniște acel meci”, a conchis Petruescu.