Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a suferit astăzi o înfrângere nemeritată prin prisma jocului prestat, 0-1 cu Chindia Târgoviște, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Cristian Cherchez a marcat unicul gol al partidei, în minutul 90, la o acțiune care nu anunța mai nimic. Antrenorul timișorenilor, Cosmin Petruescu, și-a felicitat elevii pentru evoluția de astăzi și atitudinea pe care au avut-o în fața unui adversar puternic de Liga a II-a.

„Aș vrea să îl felicit pe domnul Viorel Moldovan după acest meci. Nu am apucat să ne intersectăm, deoarece imediat după fluierul final am mers să îi felicit pe băieții mei pentru atitudinea pe care au avut-o și pentru determinarea de care au dat dovadă astăzi. În ciuda rezultatului negativ de pe tabelă și fără a fi acuzat de subiectivism, consider că deznodământul e nedrept. A fost o partidă echilibrată în prima repriză, după un început de joc bun din partea noastră, cu o presiune și o prezență constantă în jurul porții adverse. Echipa vizitatoare a reușit să echilibreze jocul, pe la mijlocul și spre finalul primei reprize. Dar în partea a doua noi am fost echipa mai bună, am controlat jocul din punctul de vedere al posesiei, al situațiilor de gol, dar mai ales al clarității acestor situații. N-a fost să fie, sperăm ca în următoarele meciuri să avem mai multă inspirație în ultimii 25-30 de metri”, a declarat Cosmin Petruescu.

În partea secundă, Bozian și Miholca au ratat din situații excelente, ambele faze venind după pase oferite de Shieb. „Conferențiarul” consideră însă că nu lipsa de concentrare a dus la aceste ratări.

„Nici vorbă de lipsă de concentrare, pur și simplu au fost niște greșeli în lanț. Am cunoscut foarte bine potențialul echipei adverse, știam că joacă foarte bine pe tranziția pozitivă, pleacă foarte bine pe contraatac, având în componență câțiva jucători care pot face diferența în orice moment. Așa s-a și întâmplat în minutul 90, când, sper să nu greșesc, dar am luat gol pe singurul șut pe poartă al Chindiei din repriza a doua”, a mai spus Petruescu.

Politehnica a încheiat jocul cu cinci jucători sub 21 de ani în teren, după intrările lui Miholca și Bănică, în condițiile în care au lipsit doi jucători exponențiali și experimentați, Poparadu și Ignea.

„Jucătorii și-au dorit în continuare foarte mult, sunt în general tineri și poate încă nu au o experiență foarte bogată la nivelul Ligii a II-a. Să nu uităm că pe bancă am avut șase jucători U21. Am avut și unele probleme de efectiv, pentru că doi dintre jucătorii cu experiență din lotul nostru, Ignea și Poparadu, nu au putut să facă parte din lot. Ignea a resimțit unele probleme din cauza căldurii, iar Poparadu a simțit ceva dureri la picior la jocul cu Zimbru Chișinău, când a și cerut schimbarea. Sperăm ca de mâine să îi avem la pregătire alături de ceilalți băieți. În același timp, consider că jucătorii care au intrat în locul lor s-au achitat bine de sarcini”, a mai spus Petruescu.