Politehnica Timișoara a remizat astăzi, scor 2-2, în al treilea test al verii, în compania celor de la CNS Cetate Deva. În amicalul disputat astăzi, la Sântămăria-Orlea, ambele formații au condus câte o dată, într-un joc cu un ritm destul de alert pentru un joc amical. Antrenorul alb-violeților, Cosmin Petruescu, e de părere că testul a fost util, iar în timpul rămas până la startul noului sezon va încerca să corecteze erorile apărute în această partidă.

„A fost un test foarte bun, unul reușit, din punctul meu de vedere, în fața unei echipe care, în viitorul sezon, va avea cu siguranță un cuvânt greu de spus la nivelul Ligii a III-a. Deva are în componență mulți jucători cu experiența ligilor superioare. Îmbucurător pentru noi e faptul că am înscris de două ori, am mai avut și alte câteva ocazii de a marca. Din păcate, am comis câteva greșeli defensive, din care am primit două goluri. E explicabil pe undeva, ținând cont că în scurta perioadă petrecută cu băieții, de aproximativ două săptămâni, am avut alte obiective prioritare. Eu consider însă că echipa are potențial, astfel că sunt încrezător că vom putea corecta erorile comise astăzi”, a fost concluzia lui Cosmin Petruescu, după testul de astăzi.

Politehnica Timișoara mai are trei zile din cantonamentul de la Sântămăria-Orlea, însă tehnicianul ei consideră că echipa e în grafic.

„Suntem în grafic, din punctul de vedere al planului pe care l-am creionat cu staff-ul tehnic. Mă bucur că la jocul de astăzi am avut parte de un antrenament util, am acordat minute aproximativ egale tuturor jucătorilor, inclusiv celor tineri. Mă bucur că Borbei și Gașpar au bifat câte 30 de minute fiecare, Bîte a jucat 45 de minute, cu toții sunt jucători tineri, cu potențial, care vin din urmă. Sper ca împreună cu ceilalți jucători tineri pe care îi avem în lot să ajungem într-un timp cât mai apropiat la un nivel cât mai bun al omogenizării”, a mai spus Petruescu.

În acest stagiu, Politehnica a disputat două teste, cu Sportul Petrești și Cetate Deva, ambele fiind considerate relevante de către tehnicianul alb-violeților.

„Au fost două teste venite și pe fond de oboseală, pentru că în toată această perioadă am avut antrenamente solicitante. Am vrut să văd cum ne descurcăm și pe fond de oboseală. Pentru mine au fost niște antrenamente cu mingea, niște teste utile, din care am tras concluziile de rigoare. Sperăm ca în perioada următoare să corectăm cât mai mult din ceea ce nu ne-a ieșit astăzi”, a conchis Petruescu.