Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a ales cu un punct din deplasarea de astăzi, de la București, după 1-1 cu Daco-Getica în Colentina. Antrenorul polist Cosmin Petruescu a tras concluziile jocului, explicând pentru început contextul în care s-a desfășurat întâlnirea.

„Ne-am dorit cu siguranță victoria, dar trebuie să recunoaștem, în același timp, că nu a fost deloc o deplasare ușoară. Am întâlnit o echipă care anul trecut a retrogradat din Liga I, dar care și-a păstrat un nucleu de jucători cu experiență, în jurul căruia încearcă să promoveze niște jucători tineri și talentați. Nu a fost deloc ușor, în condițiile în care a fost al treilea joc pentru noi în decurs de șapte zile, ceea ce pentru Liga a II-a, ținând cont de condițiile de refacere, de vitaminizare, e destul de greu. Nu o spun ca pe o scuză, dar am observat o lipsă de prospețime la noi pe final de joc”, a spus Petruescu.

Daco-Getica a deschis scorul încă din minutul 4, prin Nica, însă alb-violeții au egalat la începutul părții secunde, din penaltiul transformat de Bozian. Apoi, elevii „Conferențiarului” au fost mai prezenți în fața porții adverse, având chiar și un gol anulat, prin Bedea, în minutul 69.

„Partida a început destul de rău pentru noi, iar adversarul a marcat, după o nesincronizare în defensiva echipei noastre. Îmbucurător e faptul că am reușit să echilibrăm jocul, am reușit să înscriem, am mai avut și un gol anulat, dar din poziția în care mă aflam, e normal să dau credit arbitrului. Pentru mine e important faptul că am ajuns în situația de a înscrie și ne-am mai creat alte câteva situații de a marca. În același timp, trebuie să recunoaștem că ocazii au avut și gazdele, mai ales la fazele fixe. Una peste alta, e un punct câștigat în deplasare, la o echipă a cărei forță ofensivă o cunoșteam. În afară de etapa a doua, la Clinceni, au înscris în toate meciurile oficiale din acest sezon, inclusiv în meciul de Cupa României, pierdut cu Rapid. Per total, cred că am făcut o partidă foarte bună, ținând cont de condițiile de joc”, a mai spus Petruescu.

Antrenorul polist consideră că elevii săi au resimțit și oboseala acumulată în această săptămână, în condițiile în care marți alb-violeții au avut un meci-maraton cu Sepsi Sfântu Gheorghe în Cupa României.

„În alcătuirea formației de start, am încercat să țin cont și de faptul că la mijlocul săptămânii am avut o partidă de 120 de minute în compania unei echipe redutabile. Poate unii din băieți au resimțit și oboseala. Am încercat să înlocuiesc, acolo unde am avut posibilitatea, mi-am dorit să avem o mai mare prospețime, dar din păcate nu am reușit în totalitate ceea ce ne-am propus. Totuși, un punct în deplasare e un punct câștigat”, a afirmat „Conferențiarul”.

„Ne dorim cu toții să urcăm în clasament, pentru că am avut un început mai greu de campionat, din punctul de vedere al rezultatelor, nu și al jocului. Am întâlnit echipe din partea superioară a clasamentului, cu care, din punctul meu de vedere, am jucat de la egal la egal. Sunt convins că vor veni și rezultatele. Să nu uităm, avem o echipă aproape total remaniată în vară, sunt foarte mulți jucători tineri, lipsiți de experiență, iar din acest motiv apar și aceste fluctuații de formă, chiar de la o repriză la alta, să nu mai vorbesc de la un joc la altul… Noi, cei din staff-ul tehnic, va trebui să le anticipăm evoluțiile și forma sportivă pe care o vor avea etapă de etapă, prin prisma tinereții și a lipsei de experiență”, a mai spus Cosmin Petruescu, referitor la discrepanța dintre jocul bun prestat de echipă și locul ocupat în ierarhia ligii secunde.

În încheiere, Cosmin Petruescu a ținut să le mulțumească suporterilor alb-violeți (în număr de aproape 100), care au dominat fondul sonor și pe arena din Colentina: „Aș vrea să le mulțumesc suporterilor care au fost alături de noi. Așa cum ne-au obișnuit de fiecare dată, au fost impecabili și în această deplasare. I-am simțit alături de noi, iar regretul meu e că nu am reușit să mai înscriem cel puțin o dată la poarta unde era situată galeria noastră. Poate data viitoare!”.