Politehnica Timișoara s-a impus cu 4-0 în fața celor de la Sportul Petrești, într-un amical disputat astăzi, la Sântămăria-Orlea. Antrenorul alb-violeților, Cosmin Petruescu, s-a declarat mulțumit de evoluția și disciplina tactică a elevilor săi, care pe lângă cele patru goluri și-au creat încă pe atâtea ocazii importante de a scutura plasa.

„Îmbucurător e faptul că am crescut față de jocul precedent. A fost un antrenament cu mingea foarte bun, un test util, în fața unei echipe destul de bune. Noi veneam după o serie de antrenamente duble, iar din acest punct de vedere sunt mulţumit, pentru că începem să arătăm din ce în ce mai bine. În numărul egal de minute pe care le-au avut la dispoziție băieții noștri, am observat o preocupare pentru a pasa, pentru a ține posesia și pentru a respecta planul tactic stabilit în scurtul timp pe care l-am petrecut împreună”, e concluzia lui Cosmin Petruescu, după victoria de astăzi.

Toate cele patru goluri ale Politehnicii din jocul cu Sportul Petrești au fost reușite de nou veniți: Bozian, Velici (2) și Cherecheș. Un aspect care îl bucură pe „Conferențiar”, dar care, pe de altă parte, nu îl consideră de o importanță esențială: „Nici nu m-am gândit la acest lucru, acum am realizat și eu. Din punctul meu de vedere, nu e important cine marchează atâta timp cât echipa câștigă. Cel mai important lucru pentru mine e victoria. Dar, într-adevăr, acest detaliu nu face decât să confirme faptul că am realizat achiziții bune și sper ca ei să demonstreze atât în următoarele jocuri amicale, cât mai ales în cele oficiale. Până la golul lui Cherecheș trăiam un deja-vu, pentru că marcaseră Bozian și Velici, obișnuiți cu golul și anul trecut, la Lugoj. Important e că, pe lângă cele patru goluri pe care le-am înscris am avut și foarte multe ocazii. E normal, într-un fel, să nu avem încă luciditate în anumite faze, cu atât mai mult cu cât și în dimineața jocului am efectuat un antrenament. Suntem în plină perioadă de acumulări fizice, iar acest aspect reprezintă pentru mine principalul obiectiv în această perioadă”.

După trei zile cu timp mohorât, de toamnă târzie, soarele a ieșit în sfârșit la Sântămărie-Orlea, iar Cosmin Petruescu sper ca el și elevii săi să-l vadă pe cer până la finele stagiului: „Cum spuneam ieri, singurul neajuns de până acum a fost starea vremii. Din fericire, astăzi a ieșit și soarele și sperăm să rămână tot așa vremea până la finalul cantonamentului”.

Politehnica Timișoara va disputa în weekend un nou amical la Sântămăria-Orlea. Sâmbătă, la ora 18:00, alb-violeții se vor duela cu formația de Liga a III-a CNS Cetate Deva.