Foto: Raluca Pandor

Politehnica Timișoara a bifat a doua victorie consecutivă din campionat, după 2-0 astăzi, în deplasare, cu Dacia Unirea Brăila. Antrenorul alb-violeților, Cosmin Petruescu, a avut motive de mulțumire la final, atât pentru rezultat, cât și pentru jocul prestat de elevii săi.

„E o victorie meritată, muncită, pentru care am transpirat foarte mult. Nu a fost deloc ușor, dacă ne raportăm la condițiile de joc. Mă refer în primul rând la starea terenului, dar și la vânt, care și de data aceasta a bătut destul de puternic. Dar anticipam un meci de luptă, de angajament. Ne-am pregătit foarte bine și îi felicit pe băieți pentru modul în care au reușit să își respecte sarcinile de joc. Chiar dacă nu a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere tehnic, am acoperit foarte bine terenul din punct de vedere tactic și am înscris atunci când am avut această oportunitate. Pe lângă cele două goluri marcate, am mai avut alte situații bune de a înscrie, dar din păcate nu am reușit să mai fructificăm măcar una dintre aceste trei-patru ocazii. Sunt trei puncte importante, care confirmă momentul bun pe care îl traversăm. Chiar dacă nu am reușit să mai urcăm în clasament, am reușit totuși să ne apropiem de echipele din prima parte a clasamentului și, în același timp, să păstrăm o distanță considerabilă față de locurile din zona nisipurilor mișcătoare”, a spus Cosmin Petruescu.

Tehnicianul polist admite însă că, în prima repriză, și brăilenii puteau marca, mai ales la cele două șanse irosite de camerunezul Bebey și mai apoi de Mucuța.

„Am avut și puțină șansă. Într-adevăr, la 0-0 și Brăila putea înscrie, dar, așa cum spuneam, și noi am avut situațiile noastre, atât la 0-0, cât și la 1-0. Mă bucur însă că ne-am adaptat relativ repede la suprafața de joc”, a mai spus Petruescu.

„Conferențiarul” a explicat și ieșirea din teren a lui Lazea, din minutul 76, la doar 11 minute după ce fusese introdus: „A simțit o contractură la spate și nu am dorit să riscăm o accidentare mai gravă”.

La final, Cosmin Petruescu a ținut să dedice victoria atât suporterilor, care au efectuat o deplasare lungă, la mijloc de săptămână, pentru a încuraja echipa, cât și maserurului Adrian Rus, care și-a serbat ieri ziua de naștere.

„Aș vrea să dedicăm victoria suporterilor, care au fost și de această dată aproape de noi. Au străbătut toată țara pentru a fi alături de noi și a ne încuraja, cu atât mai mult cu cât e și o zi lucrătoare. Le mulțumim și ne bucurăm că au plecat și ei spre casă fericiți, așa cum suntem și noi. De asemenea, victoria o dedicăm și maseurului nostru, «China» (n.n. Adrian Rus),care și-a serbat ziua de naștere în această deplasare”, a conchis Cosmin Petruescu.